На п’ятиденному тренінгу у Вінниці людей з інвалідністю готуватимуть до самостійного життя

1 22 1 IMG 5293 1

Всеукраїнський навчальний семінар-тренінг «Табір активної реабілітації для опікунів та людей з інвалідністю» проведуть у Вінниці з 21 по 25 травня. Про це повідомила 20 травня на прес-конференції заступник голови Ради Асоціації «Відкриті серця» Наталія Головко.

У ньому візьмуть участь 72 людини (люди з інвалідністю та опікуни) з 17 областей України та 7 районів Вінницької області.

Мета такого п’ятиденного тренінгу – підготувати людей з обмеженими можливостями та їх опікунів до незалежного проживання у громаді. Навчити опікунів та людей з інвалідністю долати труднощі, пов’язані з ізоляцією їх родин.

– Переважна більшість сімей, які опікуються людьми з інвалідністю, відчувають проблеми ізоляції у всіх сферах організації життя людини з інвалідністю. Асоціація «Відкриті серця» спрямувала роботу всіх своїх програм на подолання ізоляції людей з інвалідністю, членів їх родин та створення умов для успішної інтеграції їх у суспільство. Під час поїздки в Польщу з обміну досвідом наші партнери подарували нам свою інтелектуальну власність по проведенню таборів соціально-психологічної підтримки опікунів та людей з інвалідністю. Завдяки цьому подарунку та фінансовій підтримці НАІУ стало можливо проведення з 2010 року 3-ох обласних та 1-го Всеукраїнського семінару-тренінгу «Табір активної реабілітації для опікунів та людей з інвалідністю», – говорить заступник голови Ради Асоціації «Відкриті серця» Наталія Головко. – У Вінницькій області підготовку до незалежного проживання в 3-ох таборах пройшли 216 осіб з 27 районів області.

1 22 1 IMG 5296 2

Працюватимуть з учасниками семінару 18 спеціалістів-волонтерів. Вони будуть готувати до самостійного життя у громаді, долати перешкоди, пов’язані з ізоляцією родин, долати труднощі у спілкуванні, навчати самореалізації тощо.

Також, у рамках тренінгу з 23 травня по 3 червня проведуть виставку робіт учасників ХХІ обласного фестивалю творчості і талантів дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Повір у себе». У Вінницькому краєзнавчому музеї учасники представлять свої малюнки, дизайнерські композиції з природних матеріалів, вироби декоративно-прикладного мистецтва тощо.

Організатори семінару-тренінгу:

– Всеукраїнське громадське соціально-політичне об’єднання «Національна Асамблея інвалідів України» та Вінницька обласна громадська організація Асоціація захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця».

ВінницяОК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*