На Львівщині створюються передумови для запровадження інноваційних технологій у навчально-реабілітаційний процес для дітей з особливими освітніми потребами

1 29 1347958177 2. реабілітації

  1 29 1347958177 1Міністерство освіти і науки України висловило вдячність Львівській обласній державній адміністрації та освітянам Львівської області за творчий підхід у вирішенні проблем навчання, реабілітації, соціальної адаптації дітей з особливими освітніми потребами. Таку відзнаку отримала ЛОДА за результатами науково-практичного семінару, що відбувся у м. Борислав Львівської області.

Нагадаємо, 16-17 квітня на базі Бориславської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів для дітей з порушенням опорно-рухового апарату Міністерство освіти і науки України спільно з департаментом з питань освіти, науки, сім’ї та молоді ЛОДА провело Всеукраїнський науково-практичний семінар «Психолого-педагогічні аспекти медико-соціальної реабілітації дітей з порушеннями опорно-рухового апарату».

Зазначимо, що семінар відбувся в рамках реалізації Конвенції про права дітей та інвалідів.

На засіданні круглого столу учасники науково-практичного семінару обговорили напрацьований досвід роботи з комплексної реабілітації дітей з порушеннями опорно-рухового апарату, шляхи удосконалення навчально-реабілітаційного процесу в спеціальних навчальних закладах з урахуванням інноваційних психолого-педагогічних, медичних реабілітаційних технологій.

Як зазначалось на семінарі, завдяки активній позиції департаменту з питань освіти, науки, сім’ї та молоді ЛОДА, який очолює Михайло Брегін, на Львівщині створюються передумови для запровадження інноваційних технологій у навчально-реабілітаційний процес, реалізації державної політики щодо забезпечення права дітей з особливими потребами на освіту та комплексну реабілітацію.

Також досвід роботи Бориславської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату буде враховано Міністерством при розробленні програмно-методичного забезпечення навчально-реабілітаційного процесу у відповідних спеціальних навчальних закладах України.

Львівська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*