Донецьк перейняв прибалтійський досвід по створенню центрів реабілітації дітей-інвалідів

1 05 004 2. дітей-інвалідів

  1 05 004 1

Донецьк перейняв прибалтійський досвід по створенню центрів реабілітації дітей-інвалідів. У вересні у шахтарській столиці з’явиться вже другий такий центр.

Про це сказав міський голова Олександр Лук’янченко під час відвідування центру для дітей-інвалідів “З надією на майбутнє”, – передає кореспондент УКРІНФОРМу.

“Ідею та досвід реабілітаційного центру для дітей-інвалідів ми перейняли у наших прибалтійських колег. Сьогодні він дає свої результати. Для дітей організовано цікаве дозвілля, проходить їхня реабілітація. Цей досвід ми продовжуватимемо. Плануємо у вересні 2013 року відкрити такий же центр у Петрівському районі Донецька”, – заявив Олександр Лук’янченко.

  1 05 006 4

Мер подарував центру автомобіль. За словами міського голови, на нього велике враження справила робота співробітників (соціальних педагогів, психологів, логопедів), що віддають усі свої сили роботі з дітьми. Тут створені умови для занять лікувальною фізкультурою, розвивають мислення і творчі здібності дітей. Також у центрі функціонують кабінети ароматерапії, масажу, артклас.

  1 05 014 3

Реабілітаційний центр для дітей, хворих на ДЦП, “З надією на майбутнє” відкритий у 2010 році. Його відвідують близько 200 дітей. Щорічно на утримання центру з міського бюджету виділяється 1,7 млн грн.

Фото: http://www.lukyanchenko.donetsk.ua/

Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*