Аделі Медікал Центр в Україні

1 05 image003 2 2. аделі медікал, реабілітації

Про Словацький центр реабілітації нам розповість офіційний представник цього центру в Україні.

«Мене звуть Савченко Наталя. Я є вповноваженим представником Adeli Medical Center в Україні. Консультую російськомовних і україномовних людей з будь-яких питань щодо реабілітації в Аделі Центрі. Консультації безкоштовні 🙂 В основному люди отримують консультації:

1. по Інтернету:

– В соціальних мережах http://vk.com/adelimedicalcenter, www.facebook.com/adelicenter, http://www.odnoklassniki.ru/adelitsent

– На форумах

– По e-mail

– В скайпі foxymiliano

2. в телефонному режимі +38 097 940 16

Аделі Медікал Центр знаходиться в Словаччині, у відомому курортному місті Пієштяни. Він розташований в районі скупчення грязьових джерел і має свою цікаву історію. Давним-давно в поселенні з’явився павич зі зламаною лапою. Він шкутильгав по околицях і незабаром люди з подивом відзначили, що лапка павича повністю здорова! Таким чином, була відкрита цілющість грязі і вони стали використовуватися для зцілення людей. З часом містечко розросталося, жителі обладнали грязьові купальні. Сьогодні сюди з усіх куточків світу приїжджають люди з різними захворюваннями, щоб на собі випробувати чудову дію грязьових джерел.

Символ міста – людина, яка ламає милицю:

  1 05 image001 1

Аделі Медікал Центр було створено у 2003 році. Спочатку це був невеликий центр, але такий, який мав бажання розвиватися і стати найкращим. Сьогодні центр посідає одне з провідних серед неврологічних реабілітаційних центрів Центральної Європи.

  1 05 image003 2

Провідні неврологи центру очолюють мультидисциплінарні команди лікарів, які супроводжують пацієнта. Працюють команди за індивідуальними програмами реабілітації, які складаються для пацієнта на підставі його стану. Адже кожен пацієнт центру – це індивідуальність, і застосувати будь-який «стандарт» тут неможливо. Підбирається найбільш підходящий збалансований комплекс процедур, який для даного пацієнта зможе дозволити досягти максимально можливого результату.

Основні цілі центру – це допомога пацієнтам у набутті або відновленні рухових, мовних навичок, здатності самообслуговування і максимальне поліпшення якості життя.

Серед реабілітаційних методик Аделі – найбільш сучасні досягнення космічної неврології (костюм Аделі) і пропріоцептивної стимуляції, а так само гіпербарична оксигенотерапія. Так само в Центрі використовуються: Бобат-терапія, Войта-терапія, мануальна терапія, клінічна логопедія, ерготерапія, масаж, зворотний біологічний зв’язок (біофідбек), кріоконтрастна терапія (холодні і гарячі аплікації), рефлексотерапія, магнітна стимуляція, електростимуляція, вібраційна терапія, гідротерапія, механічна іпотерапія і звичайно ж грязьові процедури.

Показаннями для реабілітації в Аделі Медікал Центрі є:

• Дитячий церебральний параліч, всі форми і стадії;
• Вроджені та набуті паралічі;
• Наслідки гіпоксії;
• Спина біфідо;
• Наслідки ювенільних інсультів;
• Наслідки черепно-мозкових травм;
• Наслідки менінгітів і енцефалітів;
• Наслідки інсультів;
• Спинномозкові травми, ушкодження спинного мозку;
• Наслідки пошкоджень периферійної нервової системи;
• Наслідки запалення кори головного мозку;
• Полінейропатія;
• Церебральний параліч у резидуальної стадії;
• І інші (за індивідуальним запитом).

Протипоказання до реабілітації у нас:

• Деструктивні зміни і грубі деформації в хребті;
• Вивихи і підвивихи, дисплазія тазостегнових суглобів;
• Епілепсія у приступному періоді;
• Виражене зниження інтелекту або грубі порушення психо-емоційної сфери;
• Соматичні захворювання в стадії декомпенсації;
• Гарячкові стани.

Центр приймає на лікування діток старше 6 місяців.

Ось такі показники у пацієнтів, які пройшли реабілітацію в нашому центрі.

  1 05 image005 3 2

Один з пацієнтів клініки – 9-тирічний хлопчина Ігор Марченко. Історія цього бійця почалася ще в 2009 році …

Тоді, у березні, Ігоркові невдало зробили операцію на серці (закриття дефекту окклюдером). Під час операції серце Ігорка зупинилося … Його запускали близько 15 хвилин. У цей час кровообіг в головному мозку було порушено, і стався інсульт, з наслідками якого Ігор бореться вже 4 роки.

У Ігорка розвинувся спастичний геміпарез, екстрапірамідальні недостатність, дислалія. Це медичному мовою. По простому: порушення ходьби, повна скутість правої руки (рука була притиснута до плеча, не могла самостійно рухатися, були спонтанні, неконтрольовані рухи), порушилася мова.

В Україні такого пацієнта відмовлялися лікувати. Кардіологи відмовлялися знову пробувати ставити окклюдер, а реабілітологи відмовлялися реабілітувати з пороком серця … Мама знайшла клініку в Братиславі (Словаччина), де Ігорка успішно прооперували, і тема з серцем нарешті була закрита. Там же, в Словаччині, Світлана почула про словацький реабілітаційний центр Аделі. Відправили туди документи – і – О, диво! – Ігорка погодилися взяти на реабілітацію.

Ігор пройшов вже кілька курсів реабілітації в Аделі. Покращення видно дуже добре. Хода практично відновилася, мова відновилася повністю, рука вже діє набагато вільніше і навіть виходить зусиллям волі розтискати і стискати пальці!

А ще Ігор почав кілька місяців тому займатися в групі паралімпійського плавання. Мріє стати відомим плавцем)))

Фото Ігорка на реабілітації можна побачити тут:

http://pomogaem.com.ua/irorek_battle.html

А ось тут ще трохи фото і відео про Ігорка:

http://pomogaem.com.ua/marchenko_igor.html

Тел. мами 097-506-89-01, Світлана

Тел. волонтера (мій) 097-940-08-16, Наталя».

Усім читачам бажаю завжди залишатися радісними і ставитися до всіх примх долі прихильно. Всім, хто реабілітується – бажаємо успіхів на вашому шляху і досягнення нових результатів!

Корисні посилання:

Костюм Аделі: http://adeli.gr/adeli-suit_ru.php

Пропріоцептивна стимуляція: http://adeli-center.com/ru/?page_id=495

Гіпербарична оксигенотерапія: http://adeli-center.com/ru/?page_id=497

Антонович Вікторія

Савченко Наталя

INVAK.INFO

1 реплік к “Аделі Медікал Центр в Україні”

  1. Альона :

    Доброго дня,приїхала з України, після 24.02.22 до Словаччини
    Потребую лікування в реабілітаційному центрі, так як маю групу інвалідності

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*