Якщо вірити в себе і в інших

1 11 Povir u sebe 2. дітей

  1 11 Povir u sebe 1У місті Маріуполі вже 15 років за підтримки міської влади та безпосередньо міського голови Юрія Хотлубея працює унікальний соціально-педагогічний реабілітаційний центр для дітей і підлітків з психофізичними недоліками. На базі цього закладу десятки маріупольських сімей забезпечуються реабілітаційними програмами для дітей і підлітків з синдромом Дауна, аутизмом, ДЦП тощо.

Центр не є комунальним закладом, а заснований громадською організацією Міський клуб “Повір у себе” на загальних зборах і є її структурним підрозділом. Це був перший у місті Центр, який надавав соціально-педагогічні послуги вихованцям з важкою формою інвалідності.

Центр соціально-педагогічної реабілітації має два варіанти навчання – компенсаторно-адаптаційне та абілітаційне. Кожен з цих варіантів ділиться на початковий та основний рівні. Перший варіант – для вихованців, які мають певні знання і навички в різних видах діяльності. Другий – для вихованців з важкими формами розумової відсталості, комплексними ураженнями.

Вихованці навчаються за такими напрямами, як самообслуговування, корекційний напрям, музично-театральне та декоративно-прикладне мистецтво. Кожен вихованець має свою індивідуальну програму навчання, розроблену мультидисциплінарною командою педагогів Центру, з врахуванням можливостей і побажань батьків. Неодноразово вихованці Центру ставали лауреатами всеукраїнських, регіональних та міських фестивалів та конкурсів дітей з обмеженими можливостями.

Центр надає послуги денного перебування вихованцям, які пройшли реабілітацію. Ці послуги надаються на основі взаємодії ГО міський клуб “Повір у себе” з ВГО “Коаліція захисту прав інвалідів та осіб з інтелектуальною недостатністю”.

Державна служба з питань інвалідів та ветеранів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*