За участю Правління Фонду Східна Європа на Пирятинщині відкрили 5 лікувально-виробничих майстерень

1 17 2 dPxWmcUs2VQ 1 2. майстерня, інтернату

На виконання соціальних ініціатив Президента України щодо соціальної реабілітації людей з інвалідністю в рамках реалізації проекту «Створення лікувально-виробничої майстерні в Пирятинському психоневрологічному будинку-інтернаті» на території інтернату відбулась зустріч з членами Правління Фонду Східна Європа.

Відвідали та ознайомились з впровадженням проекту та роботою інтернату колишній посол Королівства Нідерланди Адріаан Якобовітц де Сегед, керуючий партнер DLA Piper Маргарита Карпенко, Голова Правління Eastern Europe Group Тронд Мое, колишній посол США, науковий співробітник Brookings Institution Стівен Пайфер, керуючий партнер та директор Emergex Business Solutions Олена Вольська, Сандра Уілет Джексон – Strategies & Structures International, Ліза Колл – директор програм Фонд Євразія, Віктор Лях – президент Фонду Східна Європа, директор Департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко.

У рамках презентації проекту відбулось відкриття 5 лікувально-виробничих майстерень:

1. Майстерня для отримання навиків виготовлення керамічних виробів.

Клієнти будуть виробляти предмети побутового вжитку (квіткові вазони, глечики, тарілки, чашки), предмети інтер’єру. Виготовлення подарунків родичам та друзям, художні вироби для виставок. В подальшому отримання сертифікату виготовлення гончарних виробів.

2. Майстерня для отримання навиків пошиття та ремонту одягу.

Клієнти матимуть можливість шити постільну білизну для інтернату, власні речі, предмети інтер’єру.

3. Майстерня для отримання навиків з ремонту взуття.

Клієнти зможуть обслуговувати себе та підопічних, що матимуть низький рівень побутово-соціальних навичок та низьку мотивацію. Планується в подальшому ремонт взуття інвалідів Пирятинського району, щоб при наданні допомоги вони могли відчути себе потрібними та залежність інших від себе.

4. Майстерня для отримання навиків з виробництва поліграфічної продукції (листівки, блокноти, буклети, тощо).

Клієнти зможуть виготовляти листівки, які надсилатимуть родичам та друзям, працівникам будинку-інтернату. Деякі клієнти пишуть вірші, оповідання, з допомогою поліграфічної майстерні буде змога друкувати збірки авторів. Буде надаватись посильна допомога для задоволення потреб Пирятинського та сусідніх будинків-інтернатів (виготовлення буклетів, стендів, брошур, візиток, іншого друкованого матеріалу).

5. Майстерня для отримання навиків у роботі на персональному комп’ютері.

Навички роботи на за комп’ютером дадуть змогу мешканцям Пирятинського та сусідніх будинків – інтернатів відчути себе повноцінними членами суспільства, мати можливість спілкуватися у відео режимі з своїми близькими, друзями, однокласниками. Завдяки проекту інваліди та жителі будинків – інтернатів матимуть змогу самі обирати вид діяльності, яким хотіли б займатись, отримувати професійні навички та самостійно планувати робочий день в майстерні під наглядом фахівця. Клієнти зможуть бути корисними для інших осіб, які проживають у будинку-інтернаті, але не можуть обслуговувати себе. Взаємодопомога дасть людині почуття потрібності іншим, підвищить самостійність, надасть сенс існування. З часом територія послуг буде розширена. Будуть введені нові посади.

“Таким чином, у Пирятинському районі буде підвищений потенціал для соціальної адаптації людей з фізичними та розумовими вадами”,- переконана Людмила Корнієнко.

  1 17 2 dPxWmcUs2VQ 1

  1 17 2 EB8Vcw1vBX4 2

«Новини Полтавщини»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*