Партнерство з кувейтськими інвесторами дозволить реалізувати унікальний медичний проект

1 29 l kuvejt 2. intermedicalecocity

  1 29 l kuvejt 3Про це повідомив заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Толстанов за результатами офіційного візиту до Держави Кувейт.

Метою робочої поїздки стало проведення переговорів з Кувейтським фондом арабського економічного розвитку щодо участі кувейтської сторони у частковому фінансуванні національного проекту «ІнтерМедікалЕкоСіті» зі зведення лікувального комплексу в районі Арабатської стрілки (Херсонська область).

«У партнерстві з кувейтськими інвесторами ми розраховуємо створити Міжнародний медико-реабілітаційний центр на узбережжі Азовського моря з унікальною технологією лікування хворих на церебральний параліч, яку розробив український учений Володимир Козявкін», – сказав Олександр Толстанов.

За його словами, саме ця методика поставила на ноги тисячі дітей з різних куточків світу, тому реалізація зазначеного проекту дасть змогу однозначно розширити можливості для лікування та оздоровлення малюків не лише з України, але й з-за кордону.

В рамках офіційного візиту української делегації, а також напередодні відзначення 22-ої річниці Незалежності нашої держави в приміщенні посольства України в Державі Кувейт відбулася прес-конференція, під час якої українські урядовці відповіли на запитання представників провідних ЗМІ Кувейту.

Нагадаємо, проект «InterMedicalEcoCity» як складова Національного проекту «Місто майбутнього», започаткованого у 2011 році, передбачає будівництво мультифункціонального геотермального реабілітаційного містечка «InterMedicalEcoCity» на Арабатській Стрілці в Херсонській області. Загальна вартість проекту – близько 900 млн євро. Будівництво центру планується фінансувати за рахунок держбюджету і на кошти інвесторів.

Прес-служба МОЗ України

Міністерство охорони здоров’я України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*