Представники Олексія Журавка оцінили якість профпідготовки осіб з інвалідністю

1 16 15874456 2. реабілітації, інвалідів

Важливим напрямом соціальної роботи є сприяння професійній підготовці інвалідів. І провідне місце в сфері підготовки кадрів з обмеженими можливостями займають центри професійної реабілітації інвалідів. Аби ознайомитися з умовами навчання в одній із таких установ представники Урядового уповноваженого з прав інвалідів завітали до Всеукраїнського центру професійної реабілітації інвалідів, що знаходиться в с. Лютіж Київської області.

Цей спеціалізований заклад діє з 2001 року. За час роботи на базі Центру нову професію отримали понад 2,7 тис. інвалідів з усіх регіонів України. Протягом останніх років працевлаштовано близько 60 % випускників.

Сьогодні колектив Центру готує фахівців за 15 робітничими професіями, курс навчання яких триває від 3 до 10 місяців. Перелік робітничих професій постійно розширюється, а навчання проводиться за сучасними технологіями з використанням новітніх методик та розробок, сучасного обладнання. Центр є єдиним в Україні серед аналогічних закладів, де готують робітників за професією «бджоляр».

Представники Урядового уповноваженого з прав інвалідів також поцікавилися, чи створено у Центрі умови для повноцінного перебування інвалідів під час навчання. Житлові корпуси та навчальні класи повністю оснащені з урахуванням потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями. Під час навчання слухачі мають змогу проходити лікувальні процедури, відвідувати масажний кабінет, тренажерний зал, брати участь у виховних та розважальних заходах. Завдяки комплексності реабілітації випускники Центру успішно адаптуються у соціум та вирішують свої соціальні, побутові, сімейні проблеми.

За словами директора Центру Миколи Авраменка, для надання послуг високої якості необхідно постійно удосконалювати та осучаснювати матеріально-технічну базу реабілітаційної установи. Зокрема, сьогодні потребує оновлення комп’ютерна техніка, що застосовується в навчальному процесі при підготовці операторів комп’ютерного набору, обліковців з реєстрації бухгалтерських даних, секретарів керівника.

Прес-служба Урядового уповноваженого з прав інвалідів

Урядовий портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*