В Новому Бузі відкрили Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів – вже шостий в Миколаївській області

В Новому Бузі відкрили Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів – вже шостий в Миколаївській області. дітей-інвалідів, реабілітації

В Новому Бузі відкрили Центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів – вже шостий в Миколаївській області. дітей-інвалідів, реабілітації

24 вересня у місті Новий Буг відбулося відкриття районного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Відтепер в області функціонує шість таких закладів.

«Миколаївщина унікальна в цьому плані, – відзначила заступник голови облдержадміністрації Наталя Іванцова під час церемонії відкриття Центру. – Як відомо, захисту прав дітей з особливими потребами, забезпеченню умов для їх повноцінного розвитку та ефективної соціалізації приділено особливу увагу в програмі соціальних ініціатив Президента України. На базі закладів системи соціального захисту Миколаївської області йде процес створення відділень з надання послуг денного догляду для дітей-інвалідів. Це дасть можливість батькам працювати, а дітям отримувати належні послуги та адаптуватися до суспільного життя».

До відкриття Центру реабілітації у Новому Бузі чимало зусиль доклали представники районної влади, депутатський корпус, керівники більш як двадцяти підприємств району, батьки дітей-інвалідів, просто небайдужі громадяни. Ремонт та обладнання приміщень двоповерхової будівлі колишньої санепідстанції було зроблено в стислі терміни. Звичайно ж, облдержадміністрація не могла залишитись осторонь і не підтримати добру ініціативу – напередодні відкриття на території закладу встановлено новий дитячий ігровий майданчик, а матеріальна база Центру поповнилася п‘ятьма візками, яких дуже потребують його вихованці.

У важливій для мешканців району події також брали участь директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ольга Сивопляс, яка привезла в подарунок працівникам закладу методичну літературу, директор Державного комплексу соціальної реабілітації дітей-інвалідів Галина Тазарачева, – теж з подарунком – вуличним батутом, голова Новобузької райдержадміністрації Віктор Сербін, який пообіцяв, що заклад гостинно прийматиме потребуючих реабілітації дітей з інших районів області.

Слід відзначити, що, відповідно до соціальних ініціатив Президента України, з початку 2014 року в Центрі буде організовано цілодобове перебування дітей-інвалідів.

«Ми можемо забезпечити матеріальну підтримку, але душу і серце у свою роботу, у таких особливих дітлахів вкладають лише працівники Центру, – відмітила Наталя Іванцова, – їм за це велика пошана і вдячність». Батькам же нинішніх вихованців заступник голови облдержадміністрації побажала надії та витримки.

Наразі якісні реабілітаційні послуги вже отримують 14 дітей-інвалідів різного віку. З ними займаються кваліфіковані спеціалісти з арт-терапії та інших корекційних напрямків, психологи, інструктори з відновлювальної фізкультури, масажист та інші. Особлива увага приділяється соціалізації дітей, оволодінню основними соціальними навичками.

Миколаївська обласна державна адміністрація +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*