США допоможуть у реабілітації дітей-інвалідів у Дрогобичі

1 01 54643 1. дітей-інвалідів

У Дрогобичі стартував проект «Сходинки подолання – кроки до кардинальних змін», який реалізовує місцеве добровільне товариство захисту дітей-інвалідів «Надія» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Про це повідомив кореспондент IA ZIK з посиланням на голову товариства «Надія» Ірину Дзюрах.

За словами очільниці громадської організації, завдання проекту полягає у створенні доступних реабілітаційних послуг для неповносправних дітей та молоді у Дрогобичі, а також формування інклюзивного середовища в громаді для їхнього спілкування з однолітками.

«Ця діяльність сприятиме дітям та молоді з інвалідністю отримувати необхідну соціальну та фізичну реабілітації за рахунок набуття базових навичок і участі у спортивних, творчих та пізнавальних заходах, – каже Ірина Дзюрах. – Також проектом передбачено, що здорові учасники, які залучені з кола молоді, учнів, студентів, волонтерів, братимуть участь у тренінгах про толерантність та вивченні тих особливих потреб, з якими щоденно стикаються люди з особливим потребами, а також у проведенні інших культурно-пізнавальних програм».

Нагадаємо, що 2 вересня посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, перебуваючи з візитом у м. Дрогобичі, відвідав добровільне Товариство захисту дітей-інвалідів «Надія». Дипломат ознайомився з діяльністю товариства, реалізацією проектів за підтримки уряду США, який допомагає товариству зміцнювати організаційну спроможність громади. Діти вручили послові подарунки, виготовлені власними руками, розповіли не лише про те, що зробили і роблять в «Надії», щоб полегшити життя дітей-інвалідів, а й поділилися планами на майбутнє, ознайомили з програмами, які беруть участь у конкурсах на здобуття грантів, спрямованих на розвиток громади.

Довідка IA ZIK.

Дрогобицьке добровільне товариство захисту дітей-інвалідів «Надія» засноване 25 квітня 1991 року групою батьків-активістів з метою взаємодопомоги для вирішення спільних труднощів, пов’язаних з вихованням, лікуванням, реабілітацією та утриманням дітей та молоді з особливими потребами.

Сьогодні 214 дітей та молоді з особливими потребами віком від 1 до 30 років отримують тут різноманітні послуги.

Товариство сприяє кожній дитині та родині, що її опікає, вести повноцінне життя, здобувати необхідні знання та навички, допомагає реалізувати себе.

IA ZIK

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*