Реабілітаційна палата в Шацькій лікарні

1 11 cef09c4dc3d0d8d265ab7ea9482b510d XL 2. діти

  1 11 cef09c4dc3d0d8d265ab7ea9482b510d XL 1

На обліку в управлінні соціального захисту Шацької райдержадміністрації знаходиться 66 дітей-інвалідів. Такі діти потребують посиленої уваги й любові не тільки від батьків, але й від кожного з нас. Держава турбується про цих обділених здоров’ям дітей, розширення мережі центрів матері та дитини та раннє виявлення і вчасна медико-соціальна реабілітація для дітей із вродженими вадами або із затримками розвитку є важливими завданнями нових соціальних ініціатив Президента України. При педіатричному відділенні Шацької районної лікарні функціонує палата медико-соціальної реабілітації дітей-інвалідів на три ліжко-місця. Керівництвом лікарні створено належні умови для маленьких пацієнтів, палата обладнана телевізором, DVD-плеєром, холодильником.

«Сам Президент України, – за словами Володимира Найди, голови райдержадміністрації, – одним із напрямків реалізації соціальних ініціатив виділив блок завдань, що стосуються охоплення особливим піклуванням дітей, які мають проблеми із здоров’ям».

І діткам, і батькам такі палати необхідні, адже сюди можна звернутися і з різних питань, в тому числі з питань корекції здоров’я. Тут проходитимуть реабілітацію діти відповідно до державних програм без відриву від сім’ї. Кваліфіковані фахівці надаватимуть соціальні психолого-педагогічні, медичні, інформаційно-консультативні послуги дітям до вісімнадцяти років. Відвідуватимуть його діти з важкими патологіями. Більшість з них мають порушення фізичного, психічного і розумового розвитку. Для цього вже обладнана кімната зі спеціальними тренажерами лікувальної фізкультури: бігова доріжка, велотренажер, «шведські стінки», поряд знаходиться спеціальний столик для масажу. Задля них працюватимуть фахівці, які, крім усього, розвиватимуть у діток творче мислення та природні задатки. Спеціальні гімнастики, масажі, заняття з психологом сприятимуть їхній адаптації до життя у суспільстві.

«Це – особливі діти у контексті їх навчання та фізичного розвитку, але в усьому іншому – вони такі ж, як і решта. Це – головний постулат і головне завдання для створення подібних палат. Цим дітям необхідно максимально допомогти, щоб вони себе добре почували, щоб ровесники любили їх та розуміли їх потреби», – наголосив Володимир Степанович при зустрічі з медиками.

Шацька районна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*