Програма “Домашні візити” в Харкові допомагає сім’ям з дітьми-інвалідами

1 04 invalid 3. домашні візити

Реалізацію власної програми “Домашні візити” розпочав діючий у Харкові Центр раннього втручання. Він створений як структурний підрозділ однойменного благодійного фонду, заснованого за ініціативи Інституту охорони здоров’я дітей і підлітків АМН України.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла керівник Центру, кандидат медичних наук Ганна Кукуруза.

“Ми здійснюємо соціальну і психологічну адаптацію дітей у віці до трьох років, які страждають на аутизм, синдром Дауна, синдром ДЦП. Програма “Домашні візити” покликана надати допомогу сім’ям, що мають таких дітей, вдома, в звичній обстановці. Співробітники центру – лікарі-педіатри, психологи, педагоги, соціальні працівники – під час занять навчають батьків навичкам виховання і розвитку особливих дітей”, – зазначила Ганна Кукуруза.

За її словами, програма “Домашні візити” доповнює програми реабілітації дітей-інвалідів (будь то розвиток мовлення або рухів), які реалізуються на базі Центру раннього втручання, що знаходиться на проспекті 50-річчя ВЛКСМ.

“Центр включений у загальноміську програму “Єдина соціальна мережа”, яка допомагає нам реалізувати наші власні програми, включаючи “Домашні візити”. Серед спонсорів Центру – міський Ротарі-клуб “Мрія”, який, наприклад, забезпечив наших підопічних пристроями-вертикалізаторами для навчання ходьбі”, – додала Ганна Кукуруза.

Як повідомляло агентство, харківський Центр раннього втручання створений 2000 року. Його послугами щорічно користуються до ста сімей із малюками-інвалідами. За ці роки школу виховання таких дітей пройшли до тисячі сімей.

За офіційними даними, у світі на кожні десять тисяч населення народжується десять дітей із діагнозом “Аутизм”.

Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*