Як працює в Полтаві Центр реабілітації дітей-інвалідів

1 05 16254662. дітей-інвалідів, реабілітації

Вже понад 5 років свої послуги надає Центр реабілітації дітей-інвалідів, що в місті Полтаві. У 2012 році проведено капітальну реконструкцію Центру.

Одним із напрямів соціальної політики Президента України В.Ф. Януковича є посилення державної підтримки сімей, які виховують дітей-інвалідів та запровадження системи реабілітаційних заходів з метою повного охоплення реабілітацією дітей-інвалідів.

Після капітальної реконструкції будівлі площа закладу, яка використовується для здійснення реабілітаційних заходів збільшилась до 1400 квадратних метрів. Розміщені кабінети медичного персоналу, кімнати для групових занять, артстудія, кімнати для набуття соціальних навичок. Створено бальнеологічне відділення, відділення фізичної реабілітації (зокрема тренажерний зал та зал ЛФК), для психолого-педагогічної реабілітації – облаштована сенсорна кімната.

Придбано необхідне обладнання:

– для дітей із захворюваннями опорно-рухової системи душову кафедру Аквабелла, три гідромасажні ванни (одна професійна терапевтична ванна та дві терапевтичні ванни для верхніх і нижніх кінцівок), тренажери МОТОМЕD, параподіуми різного розміру, динамічний тренажер сходи-бруси, модуль активної реабілітації;

– для психоемоційного розвантаження дітей сенсорну кімнату;

– дитячий майданчик;

– комп’ютерну та оргтехніку, тощо.

У закладі сформовано 7 груп дітей з інвалідністю за віковими та нозологічними ознаками:

– 2 групи – діти з розумовою відсталістю: від 6 до 14 років та від 14 до 16 років;

– 2 групи – діти з ДЦП: від 2 до 6 років та від 6 до 14 років;

– 1 група – діти з хворобою Дауна від 2 до 6 років;

– 1 група – діти з аутизмом від 6 до 14 років;

– 1 група – діти від 14 до 18 років (школярі із загальними захворюваннями).

Щодня тут приймають дітей не лише з Полтави, а й з районів області. Станом на 1 грудня 2013 року міським центром соціальної реабілітації дітей-інвалідів надано реабілітаційні послуги 235 дітям-інвалідам.

Для успішної реалізації реабілітаційних програм використовується індивідуальний підхід до кожної дитини.

Збережено роботу служби соціального патронату, яка була створена на час реконструкції приміщення Центру. Вказані послуги надаються 8 дітям (ЛФК, масаж, соціально-побутова реабілітація).

Як перспектива, на сьогодні, на рівні області вирішується питання щодо відкриття денного відділення перебування дітей-інвалідів на базі Центру.

«Новини Полтавщини»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*