Моменти з життя «Дивосаду» (ВІДЕО)

1 28 5 30-09 2. дивосаду

https://www.youtube.com/watch?v=usNGwL9LIQ8

Побороти зимову депресію допоможе незвичайний театр, який існує в Чернігові вже багато років. У «Дивосаді» актори різного віку і з різними можливостями. Ви можете побороти свій поганий настрій, просто побувавши на репетиціях. Їх прем’єри збирають повні зали будинків культури, а з фестивалів вони повертаються переможцями.

Вони тісняться у приміщенні будинку культури в одному з мікрорайонів Чернігова. Тут раз на тиждень діти перевтілюються в героїв відомих романів, п’єс. Дивосадівці свій театр називають місцем для душевної реабілітації.

Ірина Пісня для акторів одночасно і художній керівник, і режисер, і друг, і навіть мама. Та й для неї колектив «Дивосаду» – це велика родина. Адже він особливий: серед акторів є і дітки та молодь з обмеженими можливостями, виступають і колясочники. Для дітей кожний вихід на сцену – це велика перемога.

Наймолодшому актору «Дивосаду» – вісім років, найстаршому – за шістдесят. За словами художнього керівника, у свій театральний колектив вони приймають усіх бажаючих і кожному шукають роль. Ще й відкривають таланти. І це вдається, адже вистави акторів театру збирають повні зали будинків культури.

Дивосадівці готуються до чергової прем’єри, яка відбудеться вже за кілька тижнів. Нині актори збирають гроші для поїздки на фестиваль, який щороку проходить у Польщі і з якого «Дивосад» вже повертався переможцем. А ще, запрошують до себе на репетиції, як на сеанс реабілітації.

Чернігівська обласна Державна телерадіокомпанія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*