На Волині буде центр соціально-медичної реабілітації для жінок

1 15 4 1391504096-7608 2. жінок

  1 15 4 1391504096-7608 1

На базі обласного онкологічного диспансеру створять новий реабілітаційний центр. Будують його благодійники і облрада, а лікуватимуть там громадські активісти.

Нагадаємо, ВН повідомляли раніше про те, що з проханням про виділення коштів на ремонт приміщення для потреб реабілітації для жінок у обласному онкологічному диспансері до міського голови звернулася заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич. Також голова депутатської групи «Новий Луцьк» попросила підтримати відповідне звернення депутатів та керівництво Волинської обласної ради та ВОДА.

«Ми просимо з обласного бюджету 216 тисяч гривень на ремонт чотирьох приміщень, які виділяє обласний онкологічний диспансер. Своєю чергою, ми готові фінансувати цей проект 50 на 50, тобто забезпечимо кабінети необхідною апаратурою. Наразі в обласній дитячій лікарні ми проводимо ремонт на 150 тисяч гривень», – зауважила Ірина Констанкевич.

Вона пояснила, що у благодійний фонд звернулися представники обласного відділення громадської організації жінок-інвалідів «Донна», які опікуються здоров’ям жінок після операції. Активісти пояснюють необхідність такого центру тим, що в області збільшилася кількість захворювань на рак молочної залози: за 2013-й рік протезовано 735 жінок.

Вислухавши доводи, голова профільної комісії Анатолій Грицюк підтримав цю ідею та рекомендував депутатам затвердити фінансування під час сесії.

«Ідея дуже хороша. Я думаю, що це дійсно необхідно підтримати, тим паче, що 216 тисяч гривень – це не така вже й велика сума», – сказав депутат.

Підтримали ідею й більшість обранців Волині, внісши відповідні зміни щодо фінансування в обласний бюджет 2014-го року під час засідання сесії.

Волинські Новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*