Депутати Путивльської районної ради опікуються проблемами дітей-інвалідів

1 04 6 20140801-put0 2. дітей-інвалідів, реабілітації

  1 04 6 20140801-put0 1За ініціативи голови Путивльської районної ради Євгена Южакова відбувся ,,круглий стіл” з питань соціальної реабілітації та адаптації дітей-інвалідів з метою їх наступної інтеграції в дитячі колективи, дошкільні заклади, загальноосвітні школи, повноцінного існування в суспільстві.

У його роботі взяли участь заступник голови районної ради Віктор Миртиненко, голова постійної комісії районної ради з питань охорони здоров’я, материнства, дитинства, прав жінок та соціального захисту населення Ольга Спориш, перший заступник голови Путивльської РДА Віктор Котенко, міський голова Сергій Павлік.

Наразі в Путивльському районі проживає 85 дітей з обмеженими потребами. За інформацією директора Путивльського районного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Тетяни Хандуріної 22 дитини отримують безкоштовні послуги з соціальної, психолого-педагогічної, трудової реабілітації та медичного супроводу. При Центрі створена музично-театральна студія ,,Овація”, колектив якої є багаторазовим дипломантом Сумських обласних фестивалів людей з функціональними обмеженнями ,,Веселка” та ,,Розмай”. Силами працівників Центру був створений невеликий ігровий майданчик. На жаль, для повноцінного функціонування не вистачає приміщень.

Ефективність процесу реабілітації дітей з обмеженими можливостями в значній мірі залежить від ранньої діагностики відхилень в розвитку. Заступник головного лікаря комунальної установи Путивльської районної ради ,,Путивльська центральна районна лікарня” по дитинству та пологодопомозі Жанна Руднєва висвітила проблему з ліками, які повинні надаватися таким дітям безкоштовно.

Путивльським районним центром соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді було проінспектовано 18 сімей, які виховують дітей-інвалідів. Дві родини було взято під соціальний супровід: надана допомога в медичному обстеженню та лікуванню, проводилась робота щодо поліпшення психоемоційного стану усіх членів родини, ведеться пошук додаткових спонсорських коштів для лікування дітей.

За результатами ,,круглого столу” голова районної ради ініціював роботу з керівниками установ, підприємств та організацій району, міською та сільськими радами щодо надання ,,шефської допомоги” дітям-інвалідам. Також була прийнята низка інших конкретних пропозицій щодо підтримки цієї категорії дітей.

Сумська обласна рада +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*