У Чернівцях відкрили «Школу життя»

1 05 4 324152 2. реабілітації

  1 05 4 324152 13 грудня у Чернівцях на базі Буковинського обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Особлива дитина» відкрито комплекс «Школа життя». На урочистостях з цієї нагоди побували голова обласної ради Михайло Гайничеру, в. о. заступника голови облдержадміністрації Олена Верига, заступник Чернівецького міського голови Олександр Паскар, керівники підприємств та організацій, які зробили свій внесок у його відкриття, маленькі пацієнти центру та їхні батьки.

Звертаючись до присутніх, Михайло Гайничеру наголосив, що свідченням зрілості держави є здатність дбати про людей з обмеженими можливостями, і наша держава цей іспит склала навіть за таких важких умов. Голова обласної ради зауважив, що в особливих діток та їх батьків дуже непроста доля, але їхня присутність на святковому відкритті, їх посмішки – це найкраща подяка працівникам центру, меценатам, всім, хто долучився до відкриття такої потрібної установи та прагне допомогти і підтримати дітей. Він також зазначив, що подібні центри необхідні і в районах області, та висловив сподівання, що за зразком Буковинського центру спільними зусиллями влади та меценатів потреби дітей у лікуванні, реабілітації та соціальній адаптації будуть задоволені.

Щойно відкритий комплекс обладнаний відповідно до найновітніших програм реабілітації та розвитку дітей, яких тут навчатимуть попри певні обмеження фізичних можливостей повністю самостійно себе обслуговувати, прищеплять певні трудові навики, допоможуть подолати певні психологічні бар’єри та стати повноцінними членами суспільства. В той час як реабілітація одного маленького пацієнта може тривати до півроку, за рік у стінах закладу бувають близько трьох сотень дітей.

Прес-служба облради

Чернівецька обласна рада +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*