Уряд прийняв рішення про збільшення норм витрат на харчування під час проведення заходів з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів

1 08 7 kmu 2. реабілітації, інвалідів

8 квітня Кабінет Міністрів України прийняв постанову про збільшення норм витрат на харчування під час проведення заходів з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів, в тому числі залучення до заходів фізкультурно-спортивної реабілітації українських воїнів, які отримали поранення в АТО.

Проект постанови «Про внесення змін у додаток 3 до постанови Кабінету Міністрів України від 18 вересня 2013 р. № 689» розроблений Міністерством молоді та спорту України на виконання пункту 3 доручення Прем’єр-міністра України А. Яценюка від 25.12.2014 № 47032/1/1-14 до листа Президента України від 22.12.2014 № 1-1/1011 та відповідно до підпункту 6 пункту 4 Указу Президента України від 06.04.2006 № 290 «Про заходи щодо фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів та підтримки паралімпійського та дефлімпійського руху в Україні».

Постановою передбачається збільшення норм витрат на харчування під час проведення заходів з фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів, в тому числі залучення до заходів фізкультурно-спортивної реабілітації українських воїнів, які отримали поранення під час виконання бойових завдань в зоні АТО.

Згідно з додатком 3 до постанови Кабінету Міністрів України від 18 вересня 2013 р. № 689 «Про затвердження норм витрат на проведення спортивних заходів державного та міжнародного рівня» для учасників всіх видів фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів при визначенні норм готових до вживання продуктів харчування визначено застосування коефіцієнту 0,35, що в енергетичному виразі відповідає обсягу 2450 ккал. та в грошову еквіваленті становить 71,49 гривень.

Однак, коефіцієнт застосування норм готових до вживання продуктів харчування для учасників всіх видів фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів, визначений на рівні 0,35, не відповідає енергетичним витратам організму, та не враховує забезпечення організму необхідною кількістю енергії під час фізкультурно-спортивної реабілітації.

Метою постанови є розвиток реабілітації інвалідів різних нозологій засобами фізичної культури і спорту, підвищення їх функціональних можливостей, фізичної активності, соціальної реабілітації та адаптації в суспільстві.

Прийняття цього документу надасть можливість втілити сучасні механізми адаптації організму інвалідів через фізичну культурою і спорту, та забезпечити його раціональне та збалансоване харчування в залежності від добових енергетичних потреб організму під час проведення реабілітації.

Президент Національного комітету спорту інвалідів Валерій Сушкевич подякував Міністру молоді та спорту Ігорю Жданову за своєчасне внесення цього документу.

Мiнiстерство молоді та спорту України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*