У Ковельському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів облаштували мобільний кабінет (ВІДЕО)

1 27 1 8271453. реабілітації

Ковельський центр соціальної реабілітації відвідують 25 дітей з особливими потребами. Відтепер маленькі пацієнти соціального закладу мають змогу відвідувати мобільний реабілітаційний кабінет. Його облаштували за кошти, які центр виграв в обласному конкурсі проектів місцевих ініціатив.

“Ми виграли даний проект за напрямком надання ефективних соціальних послуг населенню. І на отримані кошти ми облаштували мобільний кабінет реабілітації для діток-інвалідів. В даному кабінеті спеціалісти проводять заняття, де дітки навчаються навичкам самообслуговування, як правильно одягатися чи вести себе за столом… Ці заняття розраховані на діток від 2 до 18 років…”, – розповідає директор центру реабілітації дітей-інвалідів Марія Кисляк.

Асистент вчителя-реабілітолога Любов Сорока проводить перше заняття у новому кабінеті для реабілітації неповносправних дітей.

“Це було заняття з соціально-побутової адаптації. На таких заняттях ми вчимо дітей самообслуговуванню, користуватися посудом, правилам поведінки за столом… Навичкам особистої гігієни. В нас є як групові заняття, так і індивідуальні. Але до кожної дитини у нас індивідуальний підхід і своя програма реабілітації”, – каже Любов Сорока.

Про дозвілля вихованців центру реабілітації розповідає виставка творчих робіт. Діти із задоволенням малюють, грають в різноманітні ігри. І навіть пробують себе в театральних постановках.

“Подобається малювати. І ще мені подобається сенсорна кімната, бо там є м’ячики з басейном…”, “Моя найулюбленіша фантазія — це плести вироби з бісеру. Я вже свої роботи здав на потреби благодійного фонду. Мене ще надихають картини з пластиліну. Але я їх ще ні разу не робив…”, – діляться враженнями діти.

В центрі також функціонують кабінет фізичної реабілітації, ігровий зал та сенсорна кімната. За направленням лікаря діти відвідують сеанси лікувального масажу.

“Масаж ми проводимо згідно індивідуальної програми реабілітації. Є діти, які користуються послугами масажу раз в шість місяців. Або раз в три місяці. Курс визначає лікар індивідуально. Звичайно, в нас є такі дітки, що після масажу дуже добре сплять. Є й такі, які засинають прямо під час масажу. Люблять цю процедуру…”, – розповідає медична сестра Надія Городинська.

Колективні заняття та ігри позитивно впливають на психіку дітей.

“Так як у нас в сім’ї проблема з дитинкою (хвора ДЦП), то вирішили прийти в цей центр. Ми вперше сюди потрапили. Я дуже задоволена і трішки жалкую, що раніше не вийшло сюди потрапити. Дитина також іде сюди з радістю. Їй хочеться бути з дітьми…”, – каже мама Ірина Янко.

Послугами соціальної реабілітації та адаптації в центрі користуються як жителі міста, так і родини з Ковельського району.

Телевізійний Центр Ковель

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*