В Одесі відкриється відділення реабілітації інвалідів

1 28 1 reab06 6 2. реабілітації, інвалідів

  1 10 6 gb802 1У міській лікарні №8 триває капітальний ремонт корпусу, призначеного для відділення реабілітації та відновної терапії пацієнтів з обмеженими фізичними можливостями. Фінансування ремонтних робіт проводиться з муніципального бюджету Одеси за міською цільовою програмою «Рівність», спрямованою на соціальний захист і забезпечення рівних можливостей у міському середовищі для інвалідів. У зв’язку зі збільшенням собівартості будівельних робіт фінансування капремонту збільшено до 1,8 млн. гривень. Крім того, для нового відділення буде закуплено медичне та реабілітаційне обладнання на суму понад 700 тис. гривень, а також близько 200 тис. гривень додатково виділяється представниками фракції «Довіряй справам» депутатського корпусу Одеської міськради на придбання меблів та апаратури.

Наразі проведено ремонт покрівлі та зовнішніх стін відділення, встановлені енергозберігаючі металопластикові вікна. Проводиться повна реконструкція інженерних мереж корпусу: систем електро- і водопостачання, каналізації, опалення, встановлюються сучасні батареї та сантехніка. Вхід у корпус обладнаний пандусом для пацієнтів на інвалідних візках. Усередині відділення все продумано таким чином, щоб забезпечити комфорт для пацієнтів з обмеженою рухливістю. У палатах і санвузлах обладнані широкі дверні отвори, зручні для проїзду на інвалідних кріслах. У кожній палаті буде обладнаний умивальник і змонтована система кондиціонування повітря.

Завдяки міській програмі «Рівність» на базі міської лікарні №8 створена потужна база для надання медичної допомоги інвалідам. Тут працює унікальне терапевтичне відділення для спинальних хворих, що не має аналогів в Україні. Реабілітаційний комплекс включає фізіотерапевтичні процедури, лікувальну фізкультуру, заняття на спеціальних тренажерах для відновлення рухливості й сучасні методи діагностики та лікування. Територія лікарні упорядкована: розбиті клумби з квітами, обладнані пандуси і зручні з’їзди для візків, заасфальтована доріжка вздовж паркану і т. ін.

Нове відділення реабілітації інвалідів, відкриття якого заплановано до Дня міста у нинішньому році, допоможе поліпшити якість медичної допомоги жителям Одеси з обмеженими фізичними можливостями, зокрема й ветеранам, і забезпечити їм доступ до широкого спектру лікувальних та реабілітаційних процедур.

Офіційний сайт міста Одеса +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*