Лубенський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів став для маленьких пацієнтів другою домівкою

1 02 2 Лубни-діти 2. дітей-інвалідів, реабілітації

  1 02 2 Лубни-діти 1

Чотири роки поспіль у Лубнах функціонує центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Тут на обліку та обслуговуванні нині перебуває понад 100 маленьких пацієнтів. Про роботу закладу розповідає наш кореспондент Оксана Семака.

За видами захворювання найбільша група дітей до 18 років, яких обслуговують в Лубенському центрі реабілітації дітей-інвалідів – з ураженням опорно-рухового апарату та центральної периферичної нервової системи, психічними захворюваннями та розумовою відсталістю, вадами зору, слуху, мовлення, тощо. Окрім місцевих дітей реабілітацію тут проходять і діти з вадами ще семи районів Полтавщини: Хорольського, Чорнухинського, Гребінківського, Лохвицького, Пирятинського, Оржицького та Лубенського.

На обліку місцевого Управлінні праці, нині перебуває 8 дітей-переселенців, які потребують соціальної реабілітації. Усім їм направлені листи із запрошенням скористатися послугами із соціально-педагогічної, логопедичної корекції, фізичної та фізіотерапевтичної реабілітації. У роботі з дітьми у Центрі застосовують різні напрями та психокорекційні методики – пісочну та музичну терапію, казкотерапію, ізо- та лялькотерапію. Всі ці види діяльності направлені на покращення психоемоційного стану маленької особистості, подолання бар’єрів у спілкуванні.

Що ж до фінансування Лубенського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів, яких лише у Лубнах на обліку близько 200, то воно здійснюється за рахунок місцевого, районних бюджетів, а також за підтримки Полтавського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів та благодійних внесків. До слова, цього річ, на утримання Центру, зокрема, міська влада виділила понад півмільйона гривень.

ОДТРК “Лтава”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*