На Берегівщині діє соціальний центр для дітей-інвалідів

1 27 4 invalid 3. дітей

На жаль, народження дітей із різними вадами здоров’я й по сьогодні залишається проблемою суспільства в цілому і багатьох родин. Хтось із малюків має неврологічні негаразди, а дехто – вади опорно-рухової системи… Наше завдання – забезпечити їм можливість повноцінного життя, тож для цього і створено в січні 2014 р. спеціальний центр у Варах.

У закладі з дітьми спочатку працювали два педагоги та масажистка, відтак до них приєдналась сім’я Баккер із Нідерландів – Маргарет працює терапевтом, а Стефан займається справами транспортування дітей.

Наразі в центрі дбають про тридцятьох вихованців. Наймолодшому майже два рочки, найстаршому – 24. До цього часу там приймали дітей-інвалідів з Берегівщини і ось нещодавно спецзаклад розширив свою діяльність на сусідні Мукачівський та Виноградівський райони. Для підопічних проводять спеціальну зарядку, відповідний масаж, прогулянки на свіжому повітрі. Головне, що кожен з них має свою реабілітаційну програму залежно від діагнозу.

Звісно, піклуються працівники і про загальний розвиток вихованців: з ними співають, малюють, розв’язують різні логічні задачки.

– Дуже складна ситуація з тими, хто пропускає заняття, – розповідає керівник закладу Єва Кочіш. – Тут одразу ж знижується активність дітей, тож батьків просимо старатися не призводити до пропусків реабілітаційних заходів. Також ми готові прийняти усіх, хто потребує нашої допомоги.

Пані Єва зауважила, що помітно значний прогрес у розвитку пацієнтів, що систематично займаються в центрі. Наприклад, деякі з них не могли самостійно їсти, а тепер навіть знають, як тримати вилку і споживати страви без чиєїсь допомоги.

Відрадно, що персонал реабілітаційного центру радо допомагає дітям-інвалідам, які потребують чуйності та уваги дорослих.

Чілла Гегедюш

BEREGSZASZNEWS

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*