Семінар з соціально-психологічної реабілітації дітей з особливими потребами (ВІДЕО)

1 01 4 8274192 1. особливими потребами

Соціально-психологічна реабілітація дітей з особливими потребами має тривати впродовж усього життя, говорять психологи. Вінничани вже впровадили таку форму роботи з дітьми в себе, створивши перший в Україні обласного рівня реабілітаційний центр, де зможуть займатися не лише діти, але й молодь.

Діти з особливими потребами отримують допомогу в соціалізації в реабілітаційних центрах, втім соціальний супровід таких дітей центри здійснюють лише до повноліття, а далі вже на молодих людей та їх батьків чекає невідомість. Можливість подальшої соціальної активності молоді надали у Вінниці, створивши перший в Україні обласний реабілітаційний центр для людей з особливими потребами віком від 7 до 35ти років.

Реалізація такого проекту для вінничан стала можливою завдяки зусиллям батьків, які об’єдналися задля спільної роботи. Власним досвідом вінницькі громадські активісти приїхали поділитися з нашою областю, адже тут є можливість створити подібний заклад, тим самим організувати процес соціалізації молоді з особливими потребами

Житомиряни готові переймати досвід колег із сусідньої області, адже створення такого центру у нас дасть надію і оптимізм не одній родині, яка виховує дитину-інваліда

Ініціативні батьки вже майже завершили підготовку щодо реєстрації громадської організації, яка ініціює створення соціально-реабілітаційного центру для молоді в Житомирі. Тож усіх небайдужих запрошують долучатися.


Житомирська ОДТРК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*