Первомайський міський центр соціальної реабілітації дітей із особливими потребами отримав нове приміщення

1 07 4 1441351605 2-2 2. дітей-інвалідів, особливими потребами, реабілітації

  1 07 4 1441351605 2-2 1Первомайський міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів отримав нове приміщення, урочисте відкриття якого відбулося 31 серпня.

Нагадаю, що раніше Центр розташовувався на другому поверсі приміщення дитсадочка, що створювало проблеми для дітей-інвалідів на візках. Новий острів надії “Веселка” для діточок із особливими потребами, як його лагідно назвали присутні, знаходиться на першому поверсі за адресою: вул. Корабельна, 8А, він має значно більше кімнат, кращі умови та оснащення.

Центр допомагає дітям із особливими потребами підготуватися до незалежного життя у суспільстві, адаптуватись у ньому, сформувати навички рухової діяльності та покращити свій психологічний стан. Тут дітки і відпочивають, і спілкуються, і займаються.

Радісне свято для дітей та батьків прийшли розділити поважні гості – міський голова Л. Г. Дромашко, заступник міського голови з питань соціального захисту О. А. Колесніченко, депутат обласної ради О. В. Кукуруза, єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій та інші.

До присутніх звернулась міський голова Людмила Дромашко, яка привітала дітей і батьків: “Багато у нас було проблем із розміщенням Центру. Дехто навіть втратив надію, що можна буде мати таку гарну другу домівку. Але якщо мрієш і чогось дуже хочеться, то все обов’язково збудеться. І сьогодні наша мрія збулася. Я бажаю, щоб у цьому Центрі завжди було затишно, було порозуміння, щоб діти знаходили своє покликання, мали розвиток, отримували допомогу. Ми докладемо максимум зусиль, щоб дітям було комфортно. І я думаю, що це один із найкращих центрів нашої області. В першу чергу я хотіла б подякувати будівельникам, оздоблювачам території, бо все робилося, щоб дітям було весело, затишно і безпечно”.

Людмила Дромашко в інтерв’ю нашому виданню розповіла, що Центр створено за кошти міського бюджету і утримується він теж за рахунок бюджетних коштів, для родин перебування дітей у ньому безкоштовне. У Центрі реабілітуються від 30 до 40 дітей. Після здачі в експлуатацію реконструйованого приміщення заклад зможе прийняти значно більше вихованців. За словами міського голови, це суттєва допомога батькам, які зможуть залишати дітей на певний час і вирішувати свої життєві проблеми. “Все, що тут зроблено, – зроблено руками первомайців, тобто ми все вміємо, все можемо, треба мати лише бажання і фінансову підтримку”, – зазначила Людмила Григорівна і додала, що на місцевому рівні робиться все необхідне для успішної реабілітації дітей-інвалідів та інтеграції їх у суспільство.

Пан Кукуруза наголосив, що кожен будівельник залишив тут частинку своєї душі: “Спасибі Сергію Івановичу Музиці за чудове дитяче містечко, спасибі всім, хто боровся за цю справу, адже багато хто скептично ставився до ідеї та не вірив у її вирішення”.

Виступив і представник підрядної організації, яка займалася будівництвом, він подарував символічний ключ від об’єкту.

Директор Первомайського міського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Надія Леонідівна Зимня у своїй промові подякувала Л. Г. Дромашко та О. А. Колесніченко, яким належить ідея створення нового приміщення Центру і які завжди підтримували його, будівельникам, підприємцям, батькам, єпископу Олексію, і запевнила, що педагоги зроблять все можливе, щоб дітям було комфортно.

На важливості відкриття Центру наголосив єпископ Вознесенський і Первомайський Олексій: “Це можливість огорнути турботою і зігріти любов’ю дітей, що потребують підтримки. Сказано, що багато званих та мало обраних, тож я вважаю, що це подарунок не лише для батьків і дітей, але й подарунок для Господа”. У інтерв’ю благочинний Олексій сказав, що Центр стане оазисом любові та милосердя для дітей, а батьки зможуть мати вільну годину для домашніх справ.

Вихованка Центру Софійка розповіла, що відвідує заклад із перших днів його створення, їй тут дуже подобається, а найбільшим плюсом є те, що не потрібно підніматися на другий поверх, адже у Софійки проблеми з опорно-руховим апаратом.

Людмила Григорівна разом із дітками перерізала червону стрічку і гості мали змогу оглянути приміщення.

Тут багато кімнат із сучасними спеціальними меблями, ігровими куточками, різноманітними тренажерами, кулькова ванна, сенсорна кімната, зелена зона тощо. Є зроблений за всіма нормами пандус.

Ігровий майданчик – піщаний, безпечний, з гойдалками, будиночком, пісочницею та гіркою. Тож перебування дітей у такому сучасному Центрі дійсно буде цікавим, веселим, корисним.

Тетяна Олексієва

Газета “ТВ Всесвіт”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*