Турбота про особливих дітей (ДТЕК) (ВІДЕО)

1 30 1 2497213 2. дтек, особливих дітей

Турбота про особливих дітей. У Бурштині 3-ій рік працює «Довір’я» — центр соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з функціональними обмеженнями. Сьогодні тут займаються 37 вихованців від 7 років і до 35-ти. Очолює цей заклад Наталія Кец. Жінка розповідає: сама виховує дитину-інваліда, тож про проблеми особливих дітей знає з власного досвіду.

Наталія Кец, директор Центру «Довір’я» (м. Бурштин): «Це центр денного перебування, в котрий приходять діти та молодь з розумовою неповносправністю. Діти не забираються з дому, вони ввечері повертаються до батьків. А на день вони займаються тут. Ми навчаємо їх елементарних речей: як приготувати собі канапку, як почистити одяг, і, звичайно, ми задіюємо творчі моменти».

Проходити реабілітацію та розвивати творчі здібності вдається, зокрема, завдяки виграним проектам «Місто своїми руками», який з 2013 року проводять у Бурштині завдяки фінансовій підтримці ДТЕКу. Цього року Центр переміг з проектом «турбота про дітей з особливими потребами» та отримав музичні інструменти та оздоровчий сухий басейн. Торік енергетики придбали для центру мультимедійне обладнання, парти та масажний стіл.

Вікторія Гриб, керівник департаменту зі сталого розвитку ДТЕК: «Коли в країні панує економічна та політична криза, не дуже зважають зараз на діточок, які потребують допомоги, не бачать, які проблеми в таких сім’ях. Компанія ДТЕК, ми намагаємось зараз допомагати їм через такі проекти, як «Місто своїми руками»».

Не залишаються осторонь від допомоги і працівники ДТЕК Бурштинської ТЕС. У червні до Міжнародного дня захисту дітей провели волонтерську акцію та гуртом зібрали понад 23 тисячі гривень, які передали на потреби центру Довір’я.

Арсен Александрів, інженер ДТЕК Бурштинської ТЕС: «За ці кошти нам вдалося придбати багато потрібних речей для цього центру: 2 велосипеди, принтер, музичний центр, порохотяг та багато різної канцелярії для дітей».

До речі, відкриття Центру реабілітації для особливих дітей у Бурштині стало можливим завдяки підтримці компанії ДТЕК, яка допомогла з приміщенням. Сьогодні працівники Центру та енергетики міркують над тим, як розширитись, щоби прийняти відвідувачів не лише з Бурштина, а й з навколишніх сіл Галицького району.


Офіційний веб-сайт обласного телебачення «Галичина»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*