У Львові створять Школу реабілітаційної медицини

1 04 6 825441249 2. реабілітації

Нова концепція фізичної реабілітації має на меті змінити ставлення до пацієнтів як до «інвалідів»

Український католицький університет відкриває Школу реабілітаційної медицини, яка готуватиме фізичних терапевтів та ерготерапевтів.

4-6 листопада у Львові українські та іноземні науковці обговорять нову освітню модель реабілітаційної медицини, а також створення сучасного військово-цивільного реабілітаційного центру при Українському католицькому університеті.

У конференції «Фізична реабілітація в Україні: нова модель, міжнародні стандарти, ефективна практика» візьмуть участь близько 100 лікарів, фізичних терапевтів, волонтерів, громадських організацій, військових та цивільних медиків з України, Канади, США та Європи, повідомляє відділ інформації та маркетингу УКУ.

«Війна в Україні підвищила попит на реабілітаційні послуги, однак в країні мало розвинена система реабілітації – не вистачає відповідних фізичних вправ, навіть в організації простору – в транспорті чи на сходових клітках для людей з обмеженими можливостями не передбачене спеціальне обладнання. Тому виникла ідея створити Школу реабілітаційної медицини західного зразка, яка готуватиме фізичних терапевтів та ерготерапевтів», – зазначила директор Школи реабілітаційної медицини в УКУ Уляна Супрун.

На конференції обговорять нову концепцію фізичної реабілітації в Україні, яка має на меті змінити ставлення до пацієнтів як «інвалідів» та створити міждисциплінарну команду фахівців з адаптації травмованих.

Реабілітація включає в себе психологічну допомогу, фізичну терапію, ерготерапію, допомогу лікарів-хірургів, соціологів та процес адаптації до життя вдома. Тому Школа працюватиме у декількох напрямах. Вже у вересні 2016 року заплановано відкриття дворічної магістерської програми з підготовки фізичних терапевтів. Програма готуватиме експертів згідно із міжнародними стандартами з фокусом на фізичну реабілітацію та ерготерапію. Оскільки підготовка фізичних терапевтів – це передовсім, практика, другим напрямом роботи є створення сучасного реабілітаційного центру з надання фізичної та психологічної реабілітації. Це буде місце реабілітації пацієнтів та навчальною базою для студентів.

Орися Шиян

“Zaxid.net”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*