Марина Порошенко відвідала провідну ізраїльську клініку реабілітації дітей з обмеженими можливостями

1 24 4 56657e80a3b142f6b57a25cb746664aa 1450796067 extra large 2. реабілітації

  1 24 4 56657e80a3b142f6b57a25cb746664aa 1450796067 extra large 1

22 грудня, у рамках офіційного візиту Президента України до Держави Ізраїль, дружина Глави держави Марина Порошенко відвідала всесвітньовідому клініку реабілітації дітей та підлітків з інвалідністю «Alyn Hospital» та провела зустріч з керівництвом закладу і представниками профільних департаментів Міністерства освіти Ізраїлю.

Разом із генеральним директором клініки, доктором Моріт Бєрі та директором школи і дитячого садочку при клініці пані Іреною Меналіс Дружина Президента України оглянула навчально-розвиваючий комплекс та відділення реабілітації. Також пані Марина ознайомилася з роботою медичного напрямку діяльності клініки, зокрема з діяльністю відділення педіатрії, пульмонології, денного стаціонару та амбулаторних реабілітаційних проектів, а також – терапевтично-спортивного центру, який включає в себе рекреаційний басейн, тренажерний зал та скалодром.

Директор школи та дитячого садочку пані Ірена ознайомила Марину Порошенко з умовами навчання та підготовки ізраїльських дітей з особливими освітніми потребами до включення в активне суспільне життя. У центрі займаються діти від 3-х до 21 року. «Ми вчимо дітей та їхні родини приймати умови нового способу життя, мати надію і віру в майбутнє, бо в таких ситуаціях реабілітації потребує кожен член родини. Головним акцентом реабілітаційної методики центу «Alyn» є те, що дитина робить все, що їй довподоби, в контексті необхідних навчально-медичних процесів», – наголосила пані директор.

Пані Марина розповіла, що питання соціалізації, ранішнього втручання та інклюзивної освіти дітей з обмеженими можливостями є пріоритетним напрямом її діяльності: «Зараз ми активно працюємо над розробкою та підготовкою змін до законодавчої бази України. Це – питання, від якого залежить доля понад 150 тисяч українських дітей. На цьому шляху ми потребуємо прогресивного досвіду та допомоги професіоналів».

Сторони домовилися про розробку та впровадження спільної україно-ізраїльської навчальної програми для вчителів та реабілітологів.

Також Марина Порошенко відвідала Меморіальний комплекс Голокосту «Яд Вашем», де разом із Президентом України взяла участь у покладанні квітів до пам’ятника жертвам Голокосту. Спільно з Главою держави пані Марина посадили дерево у Гаю націй, яким заклали «Ліс України» на території Держави Ізраїль.

Офіційне інтернет-представництво Президента України +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*