Програма допомоги дітям з особливими потребами (ВІДЕО)

1 11 1 thumb-article 2. реабілітації

  1 11 1 thumb-article 1Діти з особливими потребами потребують не тільки особливої уваги і підтримки, а й особливих методів роботи з їхнього виховання та лікування. І владники Харкова, і фахівці впевнені, що така робота не просто повинна постійно проводитися, а і удосконалюватися.

Проведення ось таких конференцій в стінах мерії, коли за одним столом збираються і фахівці, і владники для Харкова вже традиційний. Сьогодні у центрі уваги розробка інноваційних методів в роботі з дітьми та підлітками, які мають особливі потреби і особливо в період їхнього переходу з дитячого у доросле життя.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров’я і соціального захисту населення

Такой формат работы – это механизм объединения инициатив, возможностей, желания, идей, которые исходят от громады, власти и зарубежных экспертов. Когда мы собираемся в таком формате все вместе и обмениваемся информацией, эффект значительный, а качество работы возрастает в разы.

Великий досвід у роботі з проблемними дітьми має харківський центр реабілітації дітей-інвалідів “Промінь”. Щорічно через нього проходять майже 150-т дітлахів, про яких кажуть – нездібні. Натомість вихователі та педагоги закладу роблять надможливе, лікують, навчають і доводять це не так. І такі діти можуть бути потрібними і розвиненими, займатися в загальноосвітніх школах і ходити до звичайних дитсадків. А для цього тут використовують комплексні методи реабілітації.

Наталія Чаплигіна директор центру реабілітації дітей-інвалідів “Промінь”

Т.е. медицинская, социальная, педагогическая, общественная, родительская – это всё единое целое, комплексная реабилитация, без которой ничего у нас не получится. Комплексный подход состоит именно в том, чтобы мы ребёнку дали всё то, что ему не дала природа и по возможности его внедрили в социум. И самое главное у нас создан родительский клуб, где мы учим родителей жить с проблемами, которые существуют у них в семье.

Але харківські фахівці розуміють час йде вперед, а тому і робота з соціальної реабілітації дітей потребує постійного удосконалення, розробку нових освітніх і культурних проекті, що сприяли б адаптації цих дітей у життя.

Маттео Вольпі президент школи “La traccia” (Італія)

Нам цікавий ваш досвід, як і будь-який інший, що стосується виховання дітей. Адже сьогодні це питання у центрі сучасного світу, де ніби діє руйнівний момент кризи, де молоді люди інколи впадають у відчай, не вчаться, втрачають інтерес до життя та дорослих, в яких не бачать взірця. А особливі діти потребують особливої уваги.

Так у Харкові розпочинають діяти ще кілька нових програм та адаптаційний центр, що започатковані благодійними фондами та громадськими організаціями в тому числі і за участю іноземних партнерів, вони надаватимуть допомогу дітям з вадами розвитку та підліткам з інтернатів, яким нікуди йти по його закінченні

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров’я і соціального захисту населення

17 лет работает единая социальная сеть и 17 лет мы находимся в поисках новых возможностей, контактов, связей, технологий и всего того, что могло бы нашей харьковской громаде жить достойно, обеспечить себе безопасную жизнедеятельность и понимание своей социальной жизни, социальных прав.

https://www.youtube.com/watch?v=NSICDMyJk2s


“Харьковские Известия”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*