У «Відродженні» почали лікувати «гарден-терапією» (ВІДЕО)

1 21 4 Dovgosheya 2. особливими потребами, реабілітації

 1 21 4 Dovgosheya 1Чернігів. Що таке «гарден – терапія»? Для чого вона застосовується? – про це дізналася наша знімальна група, побувавши в обласному центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Ще один із ефективних методів лікування дітей з особливими потребами тут почали застосовувати нещодавно.

Центр «Відродження» майже цілий рік прикрашають зелені насадження і квіти. Тут завжди красиво і доглянуто. Але, що це таке? У спеціальних розсадниках бачимо грядки свіжого салату і ягід. Це постаралися зробити добрі друзі обласного центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів – представники Англія Раскін університету, що перебували тут протягом двох тижнів із волонтерською місією.

Вже протягом 4-х років обласний центр соціальної реабілітації співпрацює з Англія Раскін університетом, реалізовуючи важливі ідеї. До співпраці долучилися й учні обласного педагогічного ліцею. Вони спільно працювали над проектом «Квітуча країна – щаслива дитина».

Як повідомили педагоги ліцею, саджанці городини спеціально були вирощені на базі науково–дослідної ділянки, що розташована в урочищі «Ялівщина». Тепер рослини не тільки милують око усіх підопічних обласного центру соціальної реабілітації, а ще й стануть у нагоді як один із ефективних методів лікування.

Такий метод лікування рослинами, або «гарден терапія» у нашій країні використовується вперше. А по ефективності реабілітації він стоїть поруч із іпотерапія та ханістерапія. Тож колектив центру вдячний друзям за підтримку в реалізації проекту, який має доволі важливе значення і в професійній орієнтації дітей з особливими потребами. Головне, що об’єднало усіх учасників проекту, так це спільне бажання творити добрі справи заради підтримки дітей з особливими потребами. Усі вони об’єдналися у прагненні подарувати малечі радість, відчуття щастя.


Чернігівська обласна Державна телерадіокомпанія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*