У штаб-квартирі НАТО презентували перші результати реалізації Трастового фонду НАТО з розвитку системи медичної реабілітації України

1 22 5 image-17-06-16-08-09-2-tmb 2. реабілітації

 1 22 5 image-17-06-16-08-09-2-tmb 1Захід був організований Постпредством Болгарії в НАТО, яка є провідною країною в реалізації Трастового фонду, Місією України при НАТО та Політдиректоратом Міжнародного секретаріату НАТО.

Участь у заході взяли В.о. Глави Місії України при НАТО Єгор Божок, Заступник Генсекретаря НАТО з питань політичних відносин і політики безпеки, Посол Тері Стаматопулос, Посол Болгарії в НАТО Іван Найденов, а також представники держав-членів і партнерів Альянсу.

На заході були презентовані наступні результати роботи Трастового фонду:

– Медичний центр Національної гвардії України «Нові Санжари» отримав нове реабілітаційне обладнання;

– на базі Військово-медичного клінічного центру Західного регіону (м.Львів) відкрито першу в Україні ерготерапевтичну кімнату із спеціалізованим реабілітаційним обладнанням;

– на базі Військово-медичного клінічного центру Західного регіону відкрито візкову майстерню для обслуговування і ремонту інвалідних візків;

– на постійній основі проводяться тренінги і семінари для українських фахівців з питань медичної реабілітації військовослужбовців.

Під час промови в рамках презентації В.о. Глави Місії України при НАТО подякував усім державам-членам НАТО, які зробили свої внески до Трастового фонду, і закликав їх продовжити цей процес.

У свою чергу, Посол Болгарії І.Найденов наголосив на важливості результативної діяльності Трастового фонду оскільки, Росія та підтримувані нею бойовики не припиняють збройні провокації на Сході України, в результаті яких українські бійці та мирне населення отримують важкі поранення.

Посол Тері Стаматопулос заявив, що Альянс і надалі підтримуватиме Україну в ці важки часи, про що чітко було задекларовано під час останнього засідання комісії Україна-НАТО на рівні міністрів оборони.

Довідково: Метою Трастового фонду з медичної реабілітації та протезування поранених є надання допомоги з медичної реабілітації (протезування), а також удосконалення в Україні системи медичної реабілітації поранених та травмованих військовослужбовців. За реалізацію проектів у рамках цього трастового фонду з української сторони відповідають Міністерство соціальної політики України, Військово-медичний Департамент Міністерства оборони України, з боку НАТО – Агенція НАТО з підтримки та постачання.

Місія України при НАТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*