Поляки діляться досвідом реабілітації дітей-інвалідів

1 23 6 3e40303560d4ffd2aa6eb48150a82602 1 2. особливими потребами, реабілітації

 1 23 6 3e40303560d4ffd2aa6eb48150a82602 1

Голова обласної ради Віктор Овчарук та заступник голови Любомир Крупа зустрілися із представниками та волонтерами Товариства допомоги дітям з особливими потребами «Крок за кроком» з міста Замосць (Польща). Гості прибули на Тернопільщину на запрошення комунальної установи обласної ради «Тернопільський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів».

«Проблема соціалізації дітей, підлітків з порушенням психічного чи фізичного розвитку є дуже актуальною, – наголосив під час зустрічі Віктор Овчарук. – Упродовж багатьох років більшість дітей з особливими потребами здобували освіту в спеціальних закладах, які й нині залишаються для них традиційною та провідною формою навчання. Та ситуація поступово змінюється. Україна взяла курс на євроінтеграцію. Відтак зміни повинні відбуватися і в освітній галузі, особливо щодо забезпечення рівного доступу до якісної освіти дітям з особливими потребами та створення їм комфортних умов для навчання та реабілітації. Тому особливою актуальності набуває вивчення досвіду інтегрованого рішення для освіти, реабілітації та лікування дітей з обмеженими можливостями. Дякую Вам, що готові щедро ділитися таким досвідом з тернопільськими колегами. З боку обласної ради буде повне сприяння у реалізації спільних проектів, спрямованих вирішення питань соціалізації дітей-інвалідів».

Керівник Товариства допомоги дітям з особливими потребами «Крок за кроком» Марія Круль наголосила, що представники організації та волонтери готові поділитися своїми знаннями із тернопільськими колегами, адже вони успішно реалізовують проект «Рівним кроком», основне завдання якого – соціалізація інвалідів.

 1 23 6 ccedfe903d44b9fa73eeb9dcca8d93ab 2

Після зустрічі з керівництвом обласної ради відбувся семінар-нарада, у якій взяли участь представники органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області та керівники реабілітаційних центрів Тернопільщини. Поляки ознайомили присутніх із філософією, принципами і методами багатопрофільної реабілітації дітей-інвалідів.

Тернопільська обласна рада

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*