УВАГА! Розпочато набір на програму активної реабілітації воїнів АТО – «ПОВЕРНЕННЯ ДО ЖИТТЯ»

1 24 6 2e6626f662fb 2. реабілітації, інвалідів

 1 24 6 2e6626f662fb 1

До уваги травмованих діючих та звільнених військовослужбовців і персоналу сектора безпеки і оборони України – розпочато набір на програму активної реабілітації «ПОВЕРНЕННЯ ДО ЖИТТЯ» на 2016-2017 р.р.

Активна реабілітація — це комплекс заходів із застосуванням засобів фізичної культури та спорту, скерованих на самообслуговування, максимальну незалежність у повсякденному житті та побуті, інтеграцію та суспільну активність людини, що зазнала важких уражень опорно-рухового апарату або сенсорних функцій організму внаслідок травми, поранення чи захворювання. Основними складовими процесу активної реабілітації є фізична, психологічна та соціальна реабілітація.

Табір активної реабілітації — один з методів відновлення фізичного та соціального стану людини після ураження опорно-рухового апарату або сенсорних функцій організму, внаслідок травми, поранення чи захворювання.

Метою табору є досягнення людиною з функціональними порушеннями, максимальної незалежності від сторонньої допомоги, і тим самим, покращення якості свого життя.

Де будуть проходити табори?

Західний реабілітаційно-спортивний центр Національного Комітету спорту інвалідів України (село Яворів, Турківського р-ну, Львівської обл.) www.westsportcenter.com.ua

Виконавці програми: Національна Асамблея інвалідів України, Національний комітет спорту інвалідів України за підтримки трастового фонду НАТО, Міністерства молоді та спорту України та Міністерства соціальної політики.

Що Ви отримаєте взявши участь у таборі активної реабілітації:

– Суттєві позитивні зрушення в психологічному та загальнофізичному стані.

– Оволодіння необхідними вміннями та навичками щодо самообслуговування, незалежності від допомоги оточуючих у побуті для повнішої інтеграції та адаптації у повсякденному житті.

– Через паралімпійську методологію скерування до подальших систематичних занять фізкультурою і спортом та орієнтування на подальшу професійно-трудову діяльність.

Для Вас працюватимуть:

– інструктори активної реабілітації – люди з інвалідністю, які готові поділитися своїми знаннями та досвідом за принципом «рівний-рівному»;

– фахівці фізичної реабілітації – проводитимуть групові та індивідуальні заняття із загально-фізичної підготовки, лікувальної фізкультури та ерготерапії;

– психологи – проводитимуть індивідуальні консультації та групові заняття;

– асистенти реабілітолога – юнаки та дівчата, які отримали необхідні навички, і під проводом інструкторів допоможуть Вам безпечно опанувати програму табору;

– аніматор, арттерапевт, працетерапевт – забезпечать програму побутової та дозвіллєвої терапії;

– тренери-інструктори з паралімпійської підготовки – проводитимуть заняття з різних спортивних дисциплін.

Що передбачає програма активної реабілітації?

– три щоденних тренування з різних дисциплін, включаючи спортивні дисципліни, заняття з ЛФК ЗФП та ерготерапії;

– заняття з психологом;

– бесіди із соціальних та юридичних питань;

– дні активного відпочинку;

– майстер-класи з арттерапевтами;

– участь у вечірках.

Ви також зможете випробувати себе у різних спортивних дисциплінах – літніх та зимових (залежно від пори року проведення конкретного табору). А саме: настільний теніс, стрільба з луку, боча, спортивний більярд, крокет, дартс, аеробіка, лижі – незалежно від ступеню та форми функціональних порушень.

Учасником програми активної реабілітації «Повернення до життя» можуть бути учасники бойових дій в зоні АТО, які мають порушення опорно-рухового апарату, в т.ч. ампутації кінцівок, порушення зору, слуху, травму хребта з ураженням спинного мозку, черепно-мозкові травми тощо, і які не мають відкритих ран та суворих протипоказань до фізичних навантажень.

В межах проекту буде проведено 17 таборів (графік проведення див. на сайті Національної Асамблеї інвалідів України http://naiu.org.ua/). Відбір учасників відбуватиметься за заповненими анкетами.

Для участі у таборі необхідно:

– заповнити анкету-заявку учасника табору, яку розміщено на сайті Національної Асамблеї інвалідів України;

– або безпосередньо звернутись до офісу Національної Асамблеї інвалідів України за телефонами: +38 050 4091094; +38 050 4094114; +380442796182.

Більше інформації на сайті Національної Асамблеї інвалідів України в розділі Учаснику.

Графік проведення таборів активної реабілітації.

Мiнiстерство молоді та спорту України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*