Уманчани ділилися досвідом реабілітації та соціальної адаптації людей з особливими потребами

1 29 3 IMG 022 1 2. особливими потребами, реабілітації, інвалідів

 1 29 3 IMG 022 1

Із роботою сучасних реабілітаційних центрів ознайомили днями соціальних працівників з усієї України в Умані. На базі управління праці і соціального захисту населення Уманської міської ради відбувся всеукраїнський навчальний семінар «Ознайомлення з роботою сучасних реабілітаційних центрів. Обмін досвідом». Організатором заходу виступила всеукраїнська громадська організація інвалідів «Гармонія», заручившись підтримкою Міністерства соціальної політики України та Фонду соціального захисту інвалідів.

Уманчани розповіли про свої напрацювання щодо реабілітації і соціальної адаптації людей з особливими потребами фахівцям та волонтерам з усіх областей, окремо поділились власним досвідом реабілітації учасників антитерористичної операції.

– В Умані діє один із найкращих в області реабілітаційних центрів для людей з особливими потребами, в якому нині оздоровлюють і АТОвців, – зазначив директор Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА Руслан Чикало. – Для них тут – кріо- та інфрачервона сауни, джакузі, басейн, різновиди водного та фізмасажу, тренажерна зала та соляна кімната. Учасники АТО потребують психологічної допомоги, тож для них тут працює психолог.

Президент Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Гармонія» Юрій Антропов зауважив, що уманські соціальні установи є цілісним комплексом допомоги та підтримки мешканців місцевої громади і громад прилеглих районів, європейського зразка, за визнанням експертів і таким, що слугує взірцем для організації роботи управлінь і служб сфери соціального захисту будь-якого рівня.

У ході семінару учасники обговорили найактуальніші проблеми соціальної сфери, перспективні напрямки розвитку, ознайомилися з досвідом роботи колег із різних регіонів України.

За результатами роботи, сформовані конкретні пропозиції для Міністерства соціальної політики України стосовно вдосконалення системи реабілітації в Україні, надання реабілітаційних послуг інвалідам, учасникам АТО, оптимізації співпраці громадських організацій інвалідів з органами місцевого самоврядування.

 1 29 3 IMG 0241 2

Як зазначила заслужений працівник соціальної сфери України, начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер, такі зустрічі надзвичайно важливі. Адже саме в такому спілкуванні народжуються нові ідеї, нові форми та методи роботи, які навіть без залучення великих додаткових коштів, за рахунок внутрішніх ресурсів, здатні значно покращити якість життя українців у цілому та людей з особливими потребами зокрема.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації

Прес-служба ОДА

Черкаська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*