Досягнуто домовленостей щодо налагодження співробітництва між закладами з реабілітації дітей з особливими потребами Чернівецької області та округу Швабія

1 03 4 img 5525 1 2. реабілітації

1 серпня Чернівецьку область відвідала делегація на чолі з Президентом Ради депутатів округу Швабія (ФРН) Юргеном Райхертом та виконавчим директором «БуковинаІнститут» Отто Галабріним. Спільно з головою обласної державної адміністрації Олександром Фищуком, головою обласної ради Іваном Мунтяном, керівниками Департаментів охорони здоров’я та соціального захисту населення облдержадміністрації Оксаною Андрієць та Юрієм Півнем представники делегації ознайомились з особливостями діяльності ОКУ «Обласний центр медико-соціальної реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи» та Буковинський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Особлива дитина».

Іноземних гостей поінформовано, що фахівцями центру «Особлива дитина» надаються дітям з психічними розладами та порушенням опорно-рухового апарату послуги з соціальної, педагогічної, фізичної, психологічної та медичної реабілітації. Всі дітки перебувають в закладі на реабілітації на умовах амбулаторного та стаціонарного лікування. В перспективі планується, що буде відкрито відділення денного перебування для дітей, аби батьки мали нагоду працювати. Медики та педагоги «Обласного центру медико-соціальної реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи» працюють над медико-соціальною реабілітації дітей з ДЦП.

В рамках візиту до закладів представники німецької делегації мали нагоду оглянути обладнані для хворих діток ігрові, сенсорні кімнати, фізіотерапевтичний та інші кабінети, спеціальний інвентар, почути про особливості методики, за якою працюють з дітками та побачити, яким чином відбувається їх реабілітація.

Під час зустрічі з директором обласного центру «Особлива дитина» Тетяною Закрутною обговорено питання налагодження партнерства у сфері реабілітації дітей з відповідними закладами у Швабії. Зокрема, йшлося про можливості підвищення кваліфікації спеціалістів в галузі соціальної адаптації діток відповідних категорій з області у фахівців зі Швабії.

Зокрема, Юрген Райхерт запевнив, що всіляко сприятиме налагодженню взаємин буковинських фахівців у сфері реабілітації діток з особливими потребами з німецькими колегами. Він також наголосив, що буде розглянуто можливість надання реабілітаційному центру гуманітарної допомоги.

Олександр Фищук подякував шановним гостям зі Швабії за візит на Буковину, запевнивши, що Чернівецька область зацікавлена у поглибленні співробітництва з партнерськими регіонами.

 1 03 4 img 5525 1

 1 03 4 img 5506 0 2

 1 03 4 img 5523 3

 1 03 4 img 5530 4

 1 03 4 img 5543 5

 1 03 4 img 5553 6

 1 03 4 img 5558 7

Чернівецька обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*