На Полтавщині продовжують впроваджувати іпотерапію (ВІДЕО)

1 05 2 image 696 2. реабілітації, іпотерапію

Верхи на коні – до здоров’я. На Полтавщині дітей дошкільного віку лікують іпотерапією. Протягом двох тижнів, із 29 серпня по 10 вересня, в рамках проекту “Зернятко життя” відпочивають та катаються на конях дошкільнята з особливими фізичними потребами. Іпотерапію організували в селі Матвіївка Котелевського району на базі дитячого оздоровчого центру “Орлятко”.

Валентина Безцінна виховує шестирічного сина Руслана. Лікарі поставили йому діагноз аутизм. Ще рік тому хлопчик взагалі нічого не міг робити руками. Не йшов на контакт із однолітками. Вже рік Руслан займається в центрі реабілітації дітей-інвалідів дошкільного віку «Монтессорі».

Валентина Безцінна, мати: Зараз ми трошки можемо займатися в колективі. Велика моторика вообще. Навіть навчилися кататися на велосипеді. На звичайному двохколісному

Жінка покладає великі надії і на іпотерапію. Про те, що коні лікують дітей, чула давно.

Сергій Садовий, в.о. начальника ГУ ДФС у Полтавській області: Коли стоїть питання допомоги дітям, тим більше яким вона потрібна, то жодна дитина не має стояти осторонь. Тому сьогодні ми вперше відкриваємо 5 зміну для дітей разом із обласною профспілкою ДФС.

До дитячого оздоровчого центру “Орлятко” запросили дітей разом із батьками. Крім занять із кіньми на них чекає й інша оздоровча програма.

Людмила Іващенко, засновник благодійного фонду “Зернятко”: В проекті зернятко життя приймає участь 20 дітей. Діагноз це аутизм. Ми бачимо гарні результати. Особливо іпотерапія – з кіньми

Антоніна Плюйко, психолог Монтессорі-центу реабілітації дітей-інвалідів дошкільного віку: В систему занять ми включили насамперед іпотерапію. Це головний вид діяльності. А вже решту часу будемо займати казковою терапією

Верхова їзди, як спосіб лікування, набуває все більшого поширення у Європі. Цей метод ефективний для хворих із порушенням опорно-рухової системи, ДЦП, центральної нервової системи, різноманітними психічними розладами. Протягом двох тижнів із пацієнтами займаються кваліфіковані фахівці.

Олександра, інструктор лікувально-верхової їзди: Ось це ісходне положення 1 і 2. Сидя спиной. Также есть укладки на лошадь стимулирующие. Мы можем лажить ребенка

М’язи спини тварини, здійснюючи тривимірні рухи, масажують ноги наїзника, тобто дитини: внутрішній бік стегон, литкові м’язи, голеностоп, пахову область. Вершник, намагаючись прийняти на коні надійнішу і зручнішу посадку, змушений щільніше притискатися до коня, що збільшує силу дії на його м’язи.

Вплив іпотерапії на організм людини такий же, як і будь-яка інша форма лікувальної фізкультури. Під впливом вправ посилюються функції вегетативних систем. Протипоказань для проходження реабілітації методом іпотерапії немає – запевняють спеціалісти.

Костянтин Яхновський

Телеканал «Лтава»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*