Під час робочого візиту до м. Миколаєва Міністр соціальної політики Андрій Рева приділив увагу профорієнтаційній роботі з дітьми-інвалідами

1 22 6 407343 2. реабілітації

 1 22 6 407343 1

20 вересня в рамках робочого візиту до міста Миколаєва, міністр соціальної політики Андрій Рева відвідав Центр дитячої ортопедії та реабілітації, який є структурним підрозділом Державного комплексу ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

Перебуваючи в Центрі, Андрій Рева приділив увагу профорієнтаційній складовій реабілітації юних клієнтів установи. Начальник відділу організації профорієнтації Миколаївського обласного центру зайнятості Наталя Русанова поінформувала, що служба зайнятості активно бере участь в організації профорієнтаційної роботи Центру дитячої ортопедії та реабілітації з 2009 року, саме тоді центр почав приймати спеціалізовані заїзди дітей-інвалідів старшого шкільного віку Миколаївської області та різних регіонів України.

«Такі заїзди традиційно відбуваються декілька разів на рік. Психологи обласної служби зайнятості долучаються до роботи з дітьми даної категорії та надають їм комплекс послуг, спрямованих на допомогу у виборі професії ― розповіла Наталя Русанова. ― Серед низки заходів, які здійснює Центр дитячої ортопедії та реабілітації, завжди присутні заняття, які направлені на забезпечення професійного прогнозування та орієнтації дітей старшого віку на подальший свідомий вибір професії».

Крім роботи з дітьми, фахівці обласного центру зайнятості систематично взаємодіють з методистами та вихователями Державного комплексу соціальної реабілітації з різних питань: застосування методів профорієнтаційної роботи з молоддю, формування матеріалів з описами професій, використання нестандартних форм у проведенні заходів зі школярами, оформлення кабінету соціальної реабілітації та профорієнтації для молоді.

В рамках плідної співпраці жодного заїзду, дітей старшого шкільного віку, не відбулося без проведення професійно направлених занять. Під час 20 профорієнтаційних зустрічей проведено роботу з 291 дитиною з обмеженими фізичними можливостями з 13 областей України.

У 2017 році окремо планується відкриття науково-методичного центру для всестороннього розвитку дітей-інвалідів. Майже третину представлених матеріалів складатимуть профорієнтаційні методики та техніки, які підбиратимуться спільно з фахівцями обласної служби зайнятості.

Державна служба зайнятості України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*