1 березня у Харкові відбудуться четверті «Ігри героїв»

1 березня у Харкові відбудуться четверті «Ігри героїв». ігри героїв, харків, ветеран, змагання, інвалідність

1 березня у Харкові відбудуться четверті «Ігри героїв». ігри героїв, харків, ветеран, змагання, інвалідність

Це спортивні змагання з кросфіту серед ветеранів з інвалідністю, які проводяться в Україні з 2016 року.

Четверті «Ігри героїв» у Харкові зберуть понад 20 учасників і стануть акцією підтримки Благодійного фонду «Revived Soldiers Ukraine» та його ініціативи NextStepUkraine (Ірпінь). Це єдиний в Україні реабілітаційний центр, який існує за рахунок благодійних пожертвувань української діаспори у США і поєднує самостійне життя людини у побуті разом із терапією в реабілітаційній залі. Там безкоштовно проходять реабілітацію українські ветерани й військові, котрі отримали надважкі травми центральної нервової системи внаслідок бойових дій.

Кожен з учасників ігор пройшов свій шлях реабілітації, і всі вони переконані, що NextStepUkraine заслуговує на підтримку українців в Україні.

На «Іграх героїв», які пройдуть 1 березня за адресою: вул. Клочківська, 173, у спортивному клубі YOD (початок – об 11:30), можна буде не тільки спостерігати за змаганнями, а й допомогти реабілітаційному центру.

«Підтримка, допомога в реабілітації ветеранів нинішньої війни, повернення їх до активного життя повинно стати турботою кожного українця, – вважають організатори «Ігор героїв». – Можна прийти на ці змагання, підтримати спортсменів, нагородити їх оплесками за мужність і спортивні таланти, можна підтримати і тих, хто тільки починає шлях реабілітації».

«Центр NextStepUkraine в Ірпені був відкритий завдяки американському фонду Revived Soldiers Ukraine, а саме – його засновниці Ірині Ващук. Там нашим хлопцям допомагають безкоштовно. Засоби збирала і збирає українська діаспора в США, – розповідає керівник програми «Допомога у реабілітаційний період потерпілим від військових дій» Благодійного фонду «Харків з тобою», керівник проєкту «Ігри героїв» у Харкові Олександр Гончаров. – Ми хочемо, щоб українці в Україні теж зробили свій внесок, а ще краще – надавали постійну допомогу, тому що реабілітація вимагає часу і терпіння. Ми будемо збирати кошти на іграх, там же можна буде вибрати будь-який інший вид допомоги, в ідеалі – регулярної, і від громадян, і від фондів і організацій. Можна підтримати центр і на Спільнокошті. Багато, хто пройшов реабілітацію, розуміють, що потрібно допомогти й іншим пройти цей шлях. Я думаю, це продовження реабілітації душі для кожного з нас».

Організатори наголошують, що «Ігри героїв» – волонтерський проєкт. Ніхто з організаторів не отримує заробітної плати або гонорарів, а всі партнери надають свої послуги, приміщення, обладнання безкоштовно.

Захід «Ігор героїв» у Харкові 2020 року в фейсбуці

Реабілітаційний центр NextStepUkraine

Подробиці про проєкт, організацію зйомок та інтерв’ю можна дізнатися у PR-аґенції «Bagels & Letters», Тетяна Реуцька: (067) 251-95-09, .

Харківська обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*