21 спортсмен України у березні виступить на іграх Спеціальної Олімпіади в Абу-Дабі (ВІДЕО)

21 спортсмен України у березні виступить на іграх Спеціальної Олімпіади в Абу-Дабі (ВІДЕО). special olympics, оае, спеціальна олімпіада, прес-конференція, спортсмен, design, graphic, text, typography, cartoon, logo. A close up of a logo

21 спортсмен України у березні виступить на іграх Спеціальної Олімпіади в Абу-Дабі. special olympics, оае, спеціальна олімпіада, прес-конференція, спортсмен

З 14 по 21 березня в Об’єднаних Арабських Еміратах пройдуть Всесвітні літні ігри Спеціальної Олімпіади, в яких виступлять понад 7 тисяч спортсменів з обмеженими можливостями з 170-ти країн світу.

До складу української делегації увійдуть 32 особи, з них 21 – спортсмен, розповів 25 лютого під час прес-конференції в Укрінформі президент Спеціальної Олімпіади України академік Сергій Комісаренко, повідомляє кореспондент агентства.

“Всесвітні Ігри Спеціальної Олімпіади відбудуться на Близькому Сході уперше. Ми вдячні керівництву ОАЕ за організацію змагань, що відбудуться у двох містах – Абу-Дабі та Дубаї. Збірна Спеціальної Олімпіади України (СОУ) вирушить на Ігри у складі 32-х осіб. Це 21 спортсмен з 7-ми міст України (Житомира, Києва, Кропивницького, Сміли, Горішніх Плавнів, Червонограда та Миколаєва), 8 тренерів, лікар та двоє керівників делегації. Атлети змагатимуться у 6-ти дисциплінах – спортивній гімнастиці, плаванні, бадмінтоні, плаванні у відкритій воді, футболі та легкій атлетиці. До складу делегації СОУ входять як досвідчені спортсмени, неодноразові призери Всесвітніх Ігор СО, так і дебютанти спортивних змагань. Наші спортсмени вилітають до ОАЕ 7 березня. Усього на Іграх проходитимусь змагання з 24-х видів спорту”, – поінформував Комісаренко.

“В останні роки українсько-еміратськи відносини розвиваються дуже стрімко, – підкреслив під час прес-конференції Надзвичайний і Повноважний Посол ОАЕ в Україні Салем Ахмед Аль-Каабі. – Вони набули стратегічного рівня. Ми розглядаємо як пріоритет увесь спектр двосторонніх відносин. Президент Об’єднаних Арабських Еміратів шейх Халіфа ібн Зайд Аль Нахайян проголосив 2019-й Роком толерантності. Переконані, що толерантність є наріжним каменем розвинутих суспільств. Це – один з головних інструментів, який допомагає цивілізаціям досягти стабільного розвитку та процвітання. Рік толерантності розпочався з візиту до Абу-Дабі Папи Римського. Однією з головних подій року в ОАЕ стане Всесвітня Спеціальна Олімпіада. Це буде грандіозний спортивний форум світового масштабу. Хочу побажати збірній України успіхів та приємного спілкування з представниками інших націй”, – сказав посол.

Відео прес-конференції:

Віце-президент Special Olympics Europe/Eurasia Марта Джо Брайсич підкреслила роль волонтерів, усіх тих, хто підтримує спорт інвалідів, в організації ігор Спеціальної Олімпіади.

“Без цих людей такі змагання були б неможливими. Спеціальна Олімпіада України робить велику роботу із залучення хлопчиків і особливо – дівчаток до тренувань. Хотілося б, аби українська команда привезла з ОАЕ побільше медалей. Змагання в Абу-Дабі будуть найбільш всеосяжним заходом в історії Ігор”, – зазначила Брайсич.

Додамо, що Спеціальна Олімпіада (Special Olympics) – найбільш численна міжнародна спортивна організація людей з інвалідністю у світі. Вона проводять тренування та змагання з 32-х олімпійських видів спорту для дітей і дорослих з відхиленнями у розумовому розвитку. СО була заснована 1968 року сестрою президента США Джона Кеннеді пані Юніс Кеннеді Шрайвер і опікується нині 5 млн спортсменів у 175-ти країнах світу.

Рух Спеціальної Олімпіади в Україні існує з 1991 року, з 1994-го він отримав акредитацію Міжнародної Спеціальної Олімпіади. СОУ має осередки у 21-у регіоні країни. За її програмами тренуються понад 14 тис спортсменів.

Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*