Параканоїсти вибороли першу в історії України медаль на Чемпіонаті Європи

Не з порожніми руками українські спортсмени-параканоїсти повернулися додому з Чемпіонату Європи, який з 11 по 17 червня 2013 року проходив у португальському містечку Монтемор-у-Велью.

Наша землячка Наталія Лагуненко (тренер – Олександр Баканічев) виборола першу в історії України медаль в параолімпійському веслуванні на байдарках. Вона здобула «срібло» європейського ґатунку на дистанції К-1 200 метрів.

Не вистачило двох гребків Юрію Кіхаєву (тренер – В’ячеслав Загреба), аби піднятися на п’єдестал пошани. Він зайняв четверте місце у змаганнях на байдарці (дистанція К-1 200 метрів). Серед веслувальників на аутригері сьоме місце посів Олександр Табанець (тренер – Олександр Баканічев).

Урядовий уповноважений з прав інвалідів Олексій Журавко вітає наших параканоїстів з нагородою та успішним виступом на європейській арені! Як показали змагання, наші спортсмени мають великий потенціал та бойовий настрій, аби гідно представляти Україну на спортивних майданчиках світу.

Нагадаємо, у травні до Урядового уповноваженого з прав інвалідів звернулася Федерація каное України із проханням вирішити питання щодо участі українських спортсменів з обмеженими можливостями у чемпіонаті Європи з параканое в Португалії. На звернення Олексія Журавка відгукнулись спонсорські організації, завдяки яким було вирішено питання фінансування параканоїстів та придбано сучасне спортивне каное для змагань.

Прес-служба Урядового уповноваженого з прав інвалідів

Урядовий портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*