Українські велосипедисти-паралімпійці «рулять»!!!

1 26 dsc 5210 1Успішно виступили українські велосипедисти-паралімпійці у змаганнях Першого та Другого етапів Кубка світу з велоспорту, що проходили в Італії та Іспанії. За підсумками цих важливих міжнародних спортивних форумів у доробку України чотири золоті та дві срібні нагороди, а також дві престижних майки лідерів.

У Першому етапі паралімпійського Кубка світу, який проводився в м. Мерано (Італія) у період з 3 по 10 червня 2013 року, національна паралімпійська збірна команда з велоспорту у складі 4-х спортсменів боролась за першість з атлетами від п’яти континентів, що представляли 42 держави.

За результатами двох гонок Першого етапу Кубка світу Єгор Дементьєв, український велогонщик класу С5, зайняв 1 місце, отримавши 55 очок в особистому рейтингу і був нагороджений головним трофеєм велосипедного спорту – майкою лідера для стартів у наступному етапі Кубка світу. Такий результат Єгору вдалося досягти завдяки перемозі в гонці з роздільним стартом і 2-му місцю у груповій гонці.

Ще одну майку лідера збірній команді України принесла Тетяна Стяжкіна, велогонщиця класу С4, яка, власне, дебютувала в паралімпійському велоспорті в Італії. Тетяна стала переможцем як гонки з роздільним стартом так і групової гонки, увірвавшись у світову еліту паралімпійського велоспорту. Як кажуть, новачкам щастить: у доробку дебютантки – два «золота»! На жаль, Тетяна, не змогла обкатати свою майку лідера, оскільки не була заявлена до участі у наступному етапі Кубка світу, який пройшов у м. Сеговія (Іспанія) з 10 по 17 червня 2013.

Ще двоє наших дебютантів у цьому виді спорту показали скромніші результати: Бондаренко Олексій (клас С4) – 19 місце в індивідуальній гонці, Саковський Сергій (клас С3) – 19 місце в індивідуальній гонці.

У Другому етапі паралімпійського Кубка, який проводився в м. Сеговія (Іспанія) з 4 по 17 червня 2013 року, брали участь команди 42 країн, Україну представляв паралімпійський чемпіон 2012 року – Дементьєв Єгор.

Єгор Дементьєв зберіг майку лідера за результатами другого етапу Кубка світу, посівши у гонці з роздільним стартом 1-е місце і в груповій гонці 2-е місце.

У цілому, такий успішний виступ (6 високих нагород: 4 золоті та 2 срібні медалі) є серйозною заявкою на майбутнє. І особливо приємно, що у нашому «велосипедному строю» з’явилось ще більше перспективних атлетів, які гідно боротимуться за паралімпійські ліцензії до Ріо-де-Жанейро.

Довідка: за класифікацією UCI в паралімпійському велоспорті спортсменам присвоюються різні категорії, залежно від типу велосипеда, на якому вони змагаються: С – звичайні велосипеди; Т – триколісні велосипеди; Н – велосипеди з ручним управлінням; В – тандеми зі слабозорим гонщиком. Змагання діляться на групові гонки і гонки з роздільним стартом.

Прес-служба НКСІУ

На фото: Єгор Дементьєв на Паралімпіаді-2012

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*