Незрячі інваліди у День Незалежності встановлюватимуть рекорд із парашутного спорту

1 22 3 middle 27d4c1e9c888 2. інваліди

1 22 3 middle 27d4c1e9c888 1
Голова ВГО «Всеукраїнська профспілка працездатних інвалідів» Володимир Петровський

У День Незалежності України незрячі члени Всеукраїнської профспілки працездатних інвалідів спробують встановити світовий рекорд із групового стрибка з парашутом серед інвалідів по зору, що не є спортсменами.

Про це повідомив голова ВГО «Всеукраїнська профспілка працездатних інвалідів» Володимир Петровський на прес-конференції в Укрінформі.

«24 серпня 2013 року ВГО «Всеукраїнська профспілка працездатних інвалідів» проведе акцію «Небо – для вільних» задля присвоєння спортивного розряду з парашутного спорту групі інвалідів, які не є спортсменами. У ході цього унікального заходу ми сподіваємося встановити черговий рекорд для Книги рекордів України та Книги рекордів Гіннесса», – сказав Петровський.

За його словами, на рекорд цьогоріч підуть вісім інвалідів. «Це – шість чоловіків та дві жінки, які представлятимуть різні регіони України, зокрема Київ, Крим, Волинь, Донецьк та Харків», – зазначив він.

Петровський нагадав, що аналогічні стрибки інвалідів із зору проводилися у День Незалежності у 2009 та 2011 роках. А за словами голови Волинської профспілкової організації ВППІ Миколи Мацька, перший стрибок здійснювався з висоти 400 метрів, а другий – 600 метрів. «Тепер же, якщо дозволять погодні умови, налаштовані підкорити 1000-метрову висоту», – сказав він, уточнивши, що усі стрибки інваліди по зору здійснюють у Криму, у відкритому морі, без супроводу у повітрі інструкторів.

За словами голови Голосіївської первинної організації цієї ж профспілки з Києва Жоржа Шанаєва, колишнього водолаза за професією, інваліди налаштовані нині не тільки підкоряти повітряний простір держави: «Дуже хотілося б у майбутньому провести і групове занурення під воду. Це також доволі коштовний захід, але нам не звикати до пошуку грошей самотужки».

Укрінформ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*