Національна паралімпійська збірна команда України – герої, яких варто наслідувати

1 22 5 swim 2. інвалідів

1 22 5 swim 1

Національну паралімпійську збірну команду з плавання – переможницю Чемпіонату світу з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату та вадами зору, що проходив з 12 по 18 серпня 2013 в Монреалі (Канада) – 20 серпня урочисто зустріли в аеропорту Бориспіль. Чемпіонів Монреалю зустрічали президент Національного комітету спорту інвалідів України, Голова Комітету Верховної Ради України Валерій Сушкевич, перший заступник Міністра молоді та спорту України Сергій Глущенко, начальник Укрцентру «Інваспорт» Оксана Скугарева, рідні і близькі спортсменів, їхні прихильники та вболівальники.

Вже вдруге повертаються в Україну наші плавці з першим місцем у світі, а цьогоріч – з феноменальним результатом: 84 високі нагороди у доробку національної паралімпійської збірної команди з плавання. Серед них – 33 золоті, 22 срібні та 29 бронзових медалей. Нашим спортсменам вкотре вдалось обігнати сильні команди Росії та Великобританії, які традиційно конкурують з нами на найвищих спортивних паралімпійських форумах.

За вловами В.Сушкевича, команда показала феноменальний результат, адже такий відрив – 33 золоті нагороди у порівнянні з 19 золотими від спортсменів з Росії та 18 – з Великобританії – це вияв справжньої професійної майстерності та притаманного українській паралімпійській сім’ї нестримної волі до перемог.

Нелегко було нашій команді боротись за першість, адже Чемпіонат світу зібрав понад 500 плавців з 60 країн світу, нашу команду представляло 45 спортсменів (25 чоловіків, 20 жінок) з 13 регіонів України. Втім, нашим паралімпійцям вдалось не тільки отримати велику кількість медалей, 9 з яких з рекордом світу, 3 – рекорд Європи, але й утримувати з першого дня змагань лідерську позицію

З словами президента Національного комітету спорту інвалідів України, така молода команда – середній вік спортсменів лише 24 роки – досягла справжніх вершин, адже майже 70 відсотків спортсменів команди вибороли медалі: це 30 спортсменів паралімпійської збірної команди України. Серед 19 чемпіонів світу з плавання 2013 року вперше цей титул вибороли 8 спортсменів.

У скарбницю української команди 12 спортсменів вибороли 14 четвертих місць та 15 спортсменів – 18 п’ятих місць.

Найкращою серед жінок в українській команді виступила дебютантка змагань кіровоградчанка, 23-х літня Свідерська Ольга (ураження опорно-рухового апарату) – 7 золотих нагород, 7 золотих медалей і в найкращого серед чоловіків – полтавчанина Виноградця Дмитра (28 років) (ураження опорно-рухового апарату). У доробку спортсмена також 1 срібна та 1 бронзова нагороди.

«Приємно, що ситуація на Чемпіонаті світу цьогоріч була відпрацьована бездоганно: не було жодного зриву, спортсмени з України були забезпечені всім – і якісною підготовкою, і екіпіруванням. Всі етапи підготовки паралімпійців проходили в Національному центрі параолімпійської та дефлімпійської підготовки та реабілітації інвалідів, що в Євпаторії. Хотів би зауважити, що з боку Міністерства молоді та спорту усі ми отримали всебічну підтримку, якої, на жаль, не отримуємо від Фонду соціального захисту інвалідів. А паралімпійці-плавці також зробили все можливе і неможливе: сьогодні вони привезли в Україну не просто високий результат, а справжній подарунок нашій державі до Дня незалежності!» – зауважив Валерій Михайлович.

За словами першого заступника Міністра молоді та спорту України Сергія Глущенка, українські паралімпійців – справжня гордість України. «Вони – неймовірні самодостатні люди, герої, приклад для наслідування усім нам. І ми з нашого боку зробимо все, щоб наші плавці були кращими на планеті» – підкреслив Сергій Вікторович.

Урочистість закінчилась, а наші атлети вже думають про наступні майбутні старти. Адже попереду – завоювання ліцензій на Паралімпіаду в Ріо-де-Женейро.

Прес-служба НКСІУ

Національний комітет спорту інвалідів України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*