Рівненський «Інваспорт» святкує 20-річчя (ВІДЕО)

1 17 1 1378993245 2 1. инваспорт

1 17 1 85412 1Цього року «Рівненський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» відзначає свою 20-ту річницю. 12 вересня у Рівненському обласному музично-драматичному театрі відбулися урочистості з цієї нагоди за участю в.о. голови облдержадміністрації Анатолія Юхименка, повідомляє “Рівненський інформаційний портал ОGО.ua”.

У рівненському “Інваспорті” займаються люди з обмеженими фізичними можливостями. Це – вади слуху та мови, порушення опорно-рухового апарату та ДЦП, вади зору, розумового та фізичного розвитку. Наявність власної бази дозволяє проводити заняття для спортсменів-інвалідів на власній базі, що є не в кожному регіоні України.

Серед вихованців рівненського “Інваспорту” – переможці Паралімпійських ігор, чемпіони та рекордсмени світу, чемпіони України. В активі нашого “Інваспорту” – чимало суттєвих досягнень. Уже шість років поспіль Рівненщина втримує лідерство серед областей третьої групи за результатами змагань спортсменів із обмеженими фізичними можливостями. А загалом за 20 років успішної діяльності «Інваспорт» підготував 5 заслужених майстрів спорту, 37 майстрів спорту та 27 майстрів міжнародного класу. За цей час спортсмени-вихованці центру здобули 738 медалей різного ґатунку із різних видів спорту!

У квітні цього року рівненські танцюристи на візках стали кращими у світі. З 29 березня по 1 квітня в нідерландському містечку Боксмер проходив Кубок світу зі спортивних танців на візках серед спортсменів з порушеннями опорно-рухового апарату. І наші вкотре задали жару. Із восьми можливих нагород, п’ять попрямували до України, зокрема три – до Рівного. А родина Іван та Надія Сіваки стали переможцями Кубку світу зі спортивних танців на візках.

1 17 1 1378993245 2

ПОДИВІТЬСЯ, ЯК ТАНЦЮЄ ЦЯ ПАРА!

А загалом за 20 років успішної діяльності «Інваспорт» підготував 5 заслужених майстрів спорту, 37 майстрів спорту та 27 майстрів міжнародного класу. За цей час спортсмени-вихованці центру здобули 738 медалей різного ґатунку із різних видів спорту.

До 20-річчя «Рівненського регіонального центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт», ми поспілкуємося з заслуженим працівником фізичної культури та спорту,начальником обласного центру “Інваспорт” Віктором Кучером. Він розповість про роботу та досягнення рівненського центру. Читайте інтерв’ю на порталі OGO.ua вже найближчими днями!

Ольга Данилюк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*