Волинські «богатирі» розповіли, як здобували медалі

Волинські «богатирі» розповіли, як здобували медалі. чемпіонаті

Волинські «богатирі» розповіли, як здобували медалі. чемпіонаті

Волинські важкоатлети – батько та син – здобули перемогу на Чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед осіб з вадами зору. 

Про те, чи легко їм далось звання чемпіонів і які труднощі довелось перенести, розповідають Вадим і Анатолій Гречки та їх тренер під час прес-конференції з нагоди успішного виступу волинських спортсменів під час змагань у Китаї, що відбувались з 1 по 15 вересня.

Вадим і Анатолій Гречки – батько та син, привезли до України з далекого Пекіну 6 медалей. До слова, загалом на цьому Чемпіонаті українці завоювали 30 медалей різного ґатунку.

«Ця подія приголомшила увесь спортивний світ, адже під час цих змагань чемпіонами стали батько та син – представники двох різних поколінь. А це – подвиг», – захоплюється волинськими спортсменами начальник управління сім’ї, молоді та спорту Волинської облдержадміністрації Галина Карнаухова.

Як розповів заслужений тренер України Олег Хомяк, участь у Чемпіонаті брало 13 країн, тож боротьба була більш ніж серйозною. Не дуже легко дався й переліт до Пекіну, адже спочатку спортсмени попрямували до Мюнхену, а вже потім до «країни вранішнього сонця».

«Вадим вилітав з вагою 80,3 кілограма, на змаганнях заважив 76,6. Анатолій теж втратив у вазі – 3 90 схуд до 86. Утім, цей чемпіонат для наших спортсменів – більш, ніж тріумфальний», – розповідає тренер.

Зі слів волинських «богатирів», вони зовсім не очікували на перемогу. Адже, як розповів Анатолій Гречко, волиняни змирились із другим чи третім місцем, оскільки програвали росіянам у вазі.

Тож, Анатолій Гречко став абсолютним переможцем світу серед ветеранів та бронзовим призером у категорії «жим лежачи», а його син Вадим переміг серед «юніорів».

«Це був найкращий виступ у спортивній кар’єрі. Навіть китайські судді мені потиснули руку. А коли люди взяли мене на руки і винесли, я одразу і не зрозумів, що став чемпіоном. Радів, як підліток», – ділиться спогадами Анатолій.

Спортсмен розповідає, що вболівальники усяко намагались їх підтримати. Навіть слоган придумали: «Україна – вищий клас, сильні хлопці є у нас». Вони так «розпалили» публіку, що навіть лівійці почали кричати: «Україна!».

«Ви можете собі тільки уявити, як важко було батькові дивитись виступ сина, в той час як йому самому потрібно було готуватись до виступу», – резюмував начальник Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту серед інвалідів «Інваспорт» Володимир Гащин.

Волинські новини +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*