Майже 250 медалей привезли спортсмени-інваліди Харківщини з всеукраїнських змагань

Майже 250 медалей привезли спортсмени-інваліди Харківщини з всеукраїнських змагань. рекреаційних іграх

Майже 250 медалей привезли спортсмени-інваліди Харківщини з всеукраїнських змагань. рекреаційних іграх

25 вересня до Харкова з VIIІ Всеукраїнських рекреаційних ігор і VII Молодіжних ігор, які проходили в сел. Залізний Порт Херсонської області, повернулися спортсмени з особливими потребами. У збірній Харківської області було 52 людини з 16 громадських організацій інвалідів. Спортсмени області вибороли 249 медалей.

Як розповів голова представництва Всеукраїнської спілки громадських організацій «Конфедерація громадських організацій інвалідів України» в Харківській області Олександр Родіонов, вже восьмий рік поспіль у рекреаційних іграх і четвертий рік у Молодіжних іграх Харківщина стала лідером у загальнокомандному заліку.

«На Молодіжних іграх було 107 медалей, з них 40 за перше місце і 7 кубків, на рекреаційних іграх 142 медалі, з яких 66 за перше місце і 8 кубків в обласному заліку. У виді спорту декатлон взяли участь кілька харківських команд. У Молодіжних іграх команда «Афродіта-1» посіла перше місце, команда «Афродіта-2» посіла третє місце. У рекреаційних іграх команда «Афродіта-1» посіла перше місце. Також були кубки з футболу, баскетболу, естафеті 4х100 м», – повідомив Олександр Родіонов.

Довідка. Цього року змагання проводилися з дисциплін:

– декатлон, який включає: метання м'яча; стрибки у довжину з місця; біг на 60м, 100м; баскетбол; футбол; стрибки у довжину з розбігу; штовхання ядра; петанк (бочче) гольф;

– додаткові дисципліни: біг на 200м, 1500м, естафета 4х100м; плавання на дистанцію 25м і 50м будь-яким стилем; пауерліфтинг; шашки, шахи, нарди; настільний теніс; дартс; біг човниковий; більярд; бадмінтон, кеглі, городки; хокей; волейбол на столі; змагання з програми занять рухової активності (МАТР).

Харківська обласна державна адміністрація +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*