Національна паралімпійська збірна команда з кульової стрільби стала чемпіонкою Європи

1 01 1377385 685128401505960 733606046 n 2. змагань, стрільби

1 01 1377385 685128401505960 733606046 n 1

11 спортсменів-стрілків з України стали першими в Європі, успішно виступивши на чемпіонаті Європи Міжнародного паралімпійського комітету з кульової стрільби. У загальному доробку української команди – 9 високих нагород: 4 золоті, 3 срібні та 2 бронзові медалі. Чемпіонат проходив у період з 17 по 26 жовтня 2013 року у місті Аліканте, Іспанія.

Змагання виявились надзвичайно напруженими – по-перше, через щільний графік змагань, по-друге, через високу конкуренцію та велику кількість учасників – 176 спортсменів. До речі, до змагань були допущені не тільки країни Європи (31 країна-учасниця), але й дві країни з Океанії – Австралія та Нова Зеландія. Рішення про допуск цих двох країн для участі у чемпіонаті Європи було прийняте Міжнародним параолімпійським комітетом, адже регіональний чемпіонат в зоні Океанії не проводився. Таким чином, у разі потрапляння представника Океанії у трійку призерів, фінальні протоколи мали дві версії – загальний протокол та протокол учасників тільки з країн Європи.

Збірна команда України до останнього дня, до останнього виду змагань, до останнього пострілу виборювала лідерську позицію на континентальній першості.

У підсумку, команді України вдалося обійти збірну команду Росії – Василь Ковальчук у напруженому фіналі здобув срібну нагороду у вправі зі стрільби з пневматичної гвинтівки лежачи R5, поступившись 0,1 очка спортсмену з Сербії.

Також необхідно відзначити перемогу Ковальчука у вправі зі стрільби з пневматичної гвинтівки стоячи R4 та золоту медаль дебютанта чемпіонату Європи – Павла Волинця, який встановив світовий та європейський рекорди у вправі зі стрільби з малокаліберної гвинтівки лежачи R9. Інші дві командні золоті медалі були завойовані у командах зі стрільби з пневматичної гвинтівки R5 та малокаліберної гвинтівки R9.

Срібні нагороди були завойовані у індивідуальних змаганнях Ольгою Мустафаєвою у вправі Р2, стрільба з пневматичного пістолети на 10 м, Василем Ковальчуком у вправах зі стрільби з гвинтівки R5 та R9.

Дві бронзові нагороди були завойовані Юрієм Стоєвим у вправі зі стрільби з пневматичної гвинтівки лежачи R3 та командна бронза була здобута у вправі зі стрільби з пневматичної гвинтівки R3.

Молодці!!! Так тримати!!! З прицілом на Ріо!!!

Віримо, що стрілецька фортуна не полишить усіх вас і на наступних важливих міжнародних турнірах.

Прес-служба НКСІУ

Національний комітет спорту інвалідів України +ОСОБИСТІ РЕЗУЛЬТАТИ СПОРТСМЕНІВ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*