Відбулись ІІІ обласні спортивно-рекреаційні ігри для людей з інвалідністю

1 05 854215 2. інвалідних візках, інвалідністю

1 05 854215 1В Івано-Франківську в спортзалі Прикарпатського Юридичного інституту УВС відбулись ІІІ обласні спортивно-рекреаційні ігри для людей з інвалідністю на інвалідних візках. Майже 50 людей на інвалідних візках грали в хокей, крокет, бочка, дартс та настільний теніс.

Зорганізовують такий захід вже втретє Івано-Франківська благодійна організація Мальтійська Служба Допомоги спільно з Громадською організацією сімей людей з інвалідністю та дітьми «СЛІД».

«Головна наша мета залучити людей з інвалідністю до активного способу життя, адже завдяки участі в таких заходах люди не лише відпочивають, а й набираються досвіду. Серед учасників є люди, які на візках досягнули високого успіху, зокрема, Надя Стефурак з Богородчанського району стала шостою на параолімпіаді, Василь Петрунів є чинним чемпіоном Європи з настільного тенісу серед людей на інвалідних візках . Проте основне завдання – не спортивні досягнення – головне, що люди мають змогу зустрітись», – переконаний ініціатор проведення змагань керівник Івано-Франківської благодійної організації Мальтійська Служба Допомоги Роман Яручик.

Участь в іграх брали мешканці з Богородчанського, Надвірнянського, Тисменецького, Рогатинського районів Івано-Франківщини, а також представники Тернопільщини та Львівщини.

«Під час змагань ми побачили в очах учасників цілеспрямованість і волю до перемоги. Щодня людям у візках доводиться долати різні перешкоди, проте вони не складають рук. Спільно з представниками людей з обмеженими фізичними можливостями нам вдалося зробити чимало, а ще більше роботи попереду, аби створити належні умови для людей на інвалідних візках та забезпечити доступність для них відповідних об’єктів. Сподіваюсь, що та співпраця, яка вже склалася, буде й надалі конструктивною, а ми готові і будемо сприяти у вирішенні нагальних проблем та допомагатимемо, щоб інваліди не відчували дискомфорту», – наголосив голова комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єкті соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури, заступник голови ОДА Руслан Гусак.

В програмі змагань, для учасників відбулись показові виступи, як долати перешкоди на інвалідному візку, адже кількість людей з інвалідністю збільшується, а от вчителів на разі не так багато.

«Подібні зустрічі дають можливість тим, хто нещодавно потрапив в інвалідний візок навчитись навиків як правильно долати перешкоди. Окрім того, це прекрасна нагода вибратись з квартир і будинків, аби гарно провести час. Тут не має переможців і переможених, ми всі перемогли, адже знайшли в собі сили приїхати сюди і гарно провести день» , – переконаний голова громадської організації сімей людей з інвалідністю та дітьми «СЛІД» Микола Макар.

На свято приїхали цілими родинами та з друзями. На церемонії закриття найбільші оплески лунали на адресу волонтерів Мальтійської служби, які протягом ось уже трьох років опікуються інвалідами та допомагають у повсякденному житті.

Прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації

Івано-Франківська обласна державна адміністрація +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*