Паралімпійці можуть втратити свою базу у Євпаторії (ВІДЕО)

1 07 8 947996830259ca56eff14683b8bab0a9 2. інвалідів

1 07 8 947996830259ca56eff14683b8bab0a9 1Анексія Криму скорегувала плани підготовки збірних команд із багатьох видів спорту на поточний сезон. У цьому процесі найбільш дошкульним моментом є можлива втрата Національного центру паралімпійської підготовки у Євпаторії.

Руслан Свірін, журналіст:

– У робочому кабінеті президента Національного комітету спорту інвалідів України Валерія Сушкевича фотографії євпаторійського центру вмонтовані у стіну навпроти робочого стола. Його збудували на початку нульових. Відтоді він став символом для усіх, хто через спорт повертався до повноцінного життя.

Валерій Сушкевич, президент Національного комітету спорту інвалідів України:

– Десь біля 20% у центрі був власне спорт. А все інше була реабілітація звичайного українського інваліда. Знаєте, як один із наших експертів сказав, центр був школою незалежного життя українського інваліда після реабілітації в суспільстві здорових людей.

Сьогодні Валерій Сушкевич отримує масу листів, повідомлень, його зустрічають на вулиці і запитують одне й те саме – що буде з центром? Переговори щодо його статусу тривають. Підтримав Сушкевича президент Міжнародного паралімпійського комітету Філ Кревін, який зустрівся з Путіним.

Валерій Сушкевич, президент Національного комітету спорту інвалідів України:

– Відбулася ця зустріч президента Міжнародного паралімпійського комітету з керівництвом Російської Федерації з приводу того, що торкається збереження і статусу, і законності, і того, щоб не відібрали у тих людей з інвалідністю, паралімпійців України, цю унікальну інституцію, яку вони створили за допомогою держави. Я сподіваюсь, у найближчі тижні центр почне працювати.

На території центру у Євпаторії проводили змагання і збори не лише паралімпійці. Зокрема, плавці традиційно проводили там свої чемпіонати. У центрі працювали два басейни, короткий та олімпійського стандарту, ще один “полтиник” мали відкрити цього літа.

Андрій Власков, віце-президент Федерації плавання України:

– З тої ситуації, що склалася, ми вимушені відмовитися від проведення ЧУ, який планували провести у Євпаторії. Тобто ми вимушені сьогодні через агресію Росії переформувати підготовку збірної і проведення змагань.

https://www.youtube.com/watch?v=8yLnb5XnJaY


Руслан Свірін, Тарас Біловол

Телеканал «Київ»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*