Спортивне свято «Старти надій»

1 10 1 SAM 6290 2. реабілітації

1 10 1 SAM 6290 1Вже склалося традиційно, що до Міжнародного дня захисту дітей, а цього року збігається з Днем Києва, в відділеннях соціально-медичної реабілітації дітей, хворих на ДЦП, та ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів Територіального центру соціального обслуговування 29 травня 2014 року проводиться щорічно відкрите спортивне свято «Старти надій».

В почесне жюрі були запрошені голова Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Долинний А.С., заступник голови Короткіх Г.А., начальник управління праці та соціального захисту населення Гуцол О.Є., віце-президент, директор міжнародного благодійного фонду «Допомога дітям України» в Німеччині Тивиков П.М., депутат Київради Миронова З.М., директор Територіального центру Соя О.В.

З привітальною промовою виступив голова районної адміністрації Анатолій Долинний. Він привітав всіх присутніх зі святом, побажав міцного здоров’я, вдалих стартів та гарного настрою дітям та їх батькам.

Під бурні оплески вболівальників на майданчику вишикувались дві команди – «Сонечко» та «Зірочка». Радіють за переможців і найрідніші люди – батьки. А все тому, що спорт у житті дітей з особливими потребами додає енергії, оптимізму і справді спонукає повірити у власні сили. Під веселу музику та оплески вболівальників діти змагались в різноманітних конкурсах : «Портрет», «Веселі кульки», «М’яч в кільце», «Риболов» та інші.

Ведуча свята – вчитель-реабілітолог Марина Полякова запропонувала гостям та батькам разом з дітьми взяти участь в конкурсах. Батьки активно змагались в конкурсах: «Перша невідкладна допомога», «Керлинг на асфальті».

Найбільш активними учасниками змагань були визнані: Василевський Павло, який читав вірші, Богдан Галдецький, Марія Вересоцька, Неля Панченко, Олег Панченко, Рінат Мемджанов, Дмитро Соловйов, Ігор Помазаний та багато інших.

Рішення жюрі, яке озвучив голова районної адміністрації Долиний А.С., «ПЕРЕМОГЛА ДРУЖБА» було зустрінуте оплесками.

Урочистою виявилася і церемонія нагородження. Всім учасникам змагань члени почесного жюрі вручили медалі та дарунки-іграшки від благодійного фонду «Карітас-Київ». Представники міжнародного благодійного фонду «Допомога дітям України» подарували контейнери для кращого транспортування їжі для малюків. Але самим незвичайним на святі було поява маленьких поні, яких привезла з собою Зоя Миронова.

Директор Територіального центру Олександра Соя ознайомила Анатолія Долинного з роботою відділення соціально-медичної реабілітації, розповіла про реабілітаційні методики та обладнання, які використовуються при роботі з дітьми з обмеженими можливостями.

Після ознайомлення відділення голова районної адміністрації Анатолій Долинний поспілкувався з батьками.

Допомагали дітям на святі студенти з Міжнародного науково-технічного університету ім. академіка Ю.Бугая факультету фізичної реабілітації.

Наприкінці свята, за звичаєм, дітей та батьків запросили до солодкого столу.

Довідково

На даний час в Територіальному центрі соціального обслуговування проходить курс реабілітації та лікування 31 дитина:

– в відділенні соціально-медичної реабілітації, дітей хворих на ДЦП, розумово відсталих та дітей з ураженням ЦНС з порушенням психіки (група денного перебування) – 8 дітей;

– в відділенні ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів – 23 дітей

Тамара Гулько

ФОТОРЕПОРТАЖ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*