На НСК «Олімпійський» відбулось вручення нагород переможцям Дефлійских Олімпійських Ігор

1 17 3 854124 2. нагородами

1 17 3 854124 1У суботу, 13 вересня 2014 року, на головній спортивній арені країни – НСК «Олімпійський» – відбулось урочисте вшанування державними нагородами спортсменів-інвалідів зі слуху.

З 26 липня по 4 серпня у м. Софія (Болгарія) відбулися ХХІІ Літні Дефлімпійські ігри, в яких брали участь нечуючі спортсмени з 86 країн світу. Збірна команда України на цих Іграх зуміла показати гідний результат, здобувши 88 медалей, ставши другою країною у світі у медальному командному заліку. В національній команді було представлено 36 спортсменів із Києва (19% із загального числа спортсменів), із них 27 осіб показали високі результати – 11 золотих, 19 срібних та 9 бронзових медалей.

У Міжнародний день інвалідів (03 грудня 2013 року) за досягнення високих спортивних результатів на XХІІ літніх Дефлімпійських іграх у м. Софії, виявлені мужність, самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України був підписаний Указ Президента України № 664/2013 «Про відзначення державними нагородами України».

У зв’язку із трагічними політичними подіями на Майдані урочисте вшанування державними нагородами неодноразово переносилося. Після стабілізації в місті Києві політичного життя та з нагоди відзначення Дня фізичної культури та спорту громадська організація інвалідів «Київська міська федерація з фізичної культури і спорту глухих» спільно з Київським міським центром «Інваспорт» за підтримкою НСК «Олімпійський» організувала урочисте вшанування державними нагородами спортсменів-інвалідів зі слуху, тренерів та фахівців.

Нажаль, один із лауреатів, спортсмен з дзюдо, майстер спорту міжнародного класу, киянин Дмитро Максимов (який мав отримати орден «За заслуги» ІІІ ступеня) загинув на Майдані під час наступу силовиків 18 лютого 2014 року. Замість нього державну нагороду отримала його мати.

НСК «Олімпійський» – все найкраще відбувається саме тут!

Прес-служба НСК «Олімпійський»

Офіційний сайт НСК «Олімпійський» +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*